Kip Pulau

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 12-02-2016
  • Kip Pulau

    Kip Pulau

    Kip Pulau

  • Kip Pulau

    Kip Pulau

    Kip Pulau

  • Kip Pulau

    Kip Pulau

    Kip Pulau

  • Kip Pulau

    Kip Pulau

    Kip Pulau

  • Kip Pulau

    Kip Pulau

    Kip Pulau

Heerlijke gemarineerde en gestoofde kip met gele rijst

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 hele kip plus lever etc.
6 el ketjap manis
5 el zoete chilisaus
4 el zonnebloemolie of arachideolie
4 knoflookteentjes,geperst
1 takje rozemarijn (10 cm)
3 el limoensap
1 el paprikapoeder
beetje versgemalen peper
mandarijntjes op sap
300 ml kippenbouillon
4 kopjes rijst
1 tl kunjit
verse selderij
handvol cashewnoten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Hakmes
grote braadpan

Bereidingswijze

Hak de kip in niet te grote stukken
maak een marinade van de ketjap,chilisaus,olie,knoflook
limoensap en rozemarijn.
marineer de kipstukken hierin 1 uur

verhit een grote braadpan ,haal de kipstukken uit de marinade en bak ze even aan met de rozemarijn erbij,
op hoog vuur.
voeg 1 el paprikapoeder toe en bak de kip verder mooi bruin ev.wat peper naar smaak
voeg 2 el mandarijntjes toe en de kippenbouillon,deksel op de pan en stoof de kip lekker gaar

kook intussen de rijst met 1tl kunjit
giet af en laat 10 min.uitstomen ,even doorroeren met een vork

dien de kip op met de rijst en strooi er de cashewnoten over en de verse selderij.

Serveertip

Een glas australische Syrah past hier goed bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten