1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Europese keuken
  5. Coq au vin

Coq au vin

  • Europees, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-02-2016

Ingrediënten 4 personen


1 jong haantje (of kippetje)
3 el boter
150 g ontbijtspek in blokjes gesneden
6 sjalotjes fijngesneden
1 oerpeen in grove stukken gesneden
1 gele peen in grove stukken gesneden
2 tenen knoflook in plakjes gesneden
4 el cognac
1 el bloem
200 g champignons in vieren gesneden
½ l witte wijn warm
2 el krulpeterselie grofgesneden
peper
zout



Coq au vin, een gerecht dat er altijd wel in gaat!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Snij het jonge haantje (of kippetje) in stukken - of vraag de poelier om dit te doen - en wrijf het dan goed in met peper & zout.
2. Smelt de boter in een dikke pan (emaille, gietijzer, braadpan, koper, enzovoort) en voeg het ontbijtspek toe.Vervolgens laat je de sjalot, oerpeen en gele peen hierin fruiten.
3. Haal dan alles uit de pan en braad het haantje op hoog vuur om en om goudbruin. Nu voeg je de knoflook en de cognac toe. Besprenkel vervolgens met de bloem en roer dit alles minimaal 4 minuten om met een houten lepel.
4. Voeg nu de champignons, warme witte wijn, spek, oerpeen, gele peen en sjalot toe en zet het vuur hoog. Laat het 15 minuten lang zonder deksel verder sudderen.
5. Breng zo nodig nog op smaak met peper & zout en bestrooi de coq-au-vin met de krulpeterselie.

Bron

Http://www.poelier.nl/recepten/kiprecepten/coq-au-vin.html



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van PimD1988


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van PimD1988
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top