Italiaanse rucolasalade met druiven peer geitenkaas en walnoten
- Italiaans, Salade
- 10-20 min.
- Geplaatst op 11-02-2016
Bij de lunch kregen we onze nichtjes te eten. Eén van hen eet alleen vegetarisch.
Omdat het een beetje feestelijke dag was wilden we niet gewoon een boterham eten, maar maakte ik een lekkere soep en dacht ik aan een salade.
Ik had al één en ander in huis en zo kwam ik op deze heerlijke salade.
En de salade viel heel erg in de smaak (ook de soep hoor!)
Ingrediënten 4 personen
75 gram gewassen rucola1 flinke peer bijv. Doyenne de Comice, niet al te rijp, ged. in plakjes en ged, in stukjes gesneden
kleine tros blauwe druiven zonder pit, geassen
plm. 80 gram zachte geitenkaas (van zo'n rolletje)
plm. 20 walnoten (geroosterd in een droge koekenpan)
2 eetlepels geroosterde pijnboompitten (niet noodzakelijk)
Dressing:
4 eetlepels walnotenolie
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels witte balsamicoazijn
2 eetlepels citroensap
1 theelepel mosterd
1 eetlepel vloeibare honing
peper, zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 561,56 kcal |
Koolhydraten | 19,70 g |
Eiwitten | 11,06 g |
Vetten | 47,46 g |
Benodigdheden
mooie grote schaal of 4 bordenBereidingswijze
Maak de dressing door alle onder "dressing" genoemde ingrediënten door elkaar te kloppen.
Verdeel de rucola over de borden.
Verdeel de geitenkaas, walnoten en druiven over de rucola.
Verdeel de dressing over de salade.
Garneer met de geroosterde pijnboompitten
Serveertip
Lekker met warm bruin stokbrood met licht gezouten roomboter.
Laatste reacties
Ook erg lekker met roquefort en walnoten! De rest had ik wel in huis dus deze variant gegeten. Lekker de combinatie van het zoet van de duiven en het hartige van de kaas. Bedankt, groetjes, Caro
Al een poosje een favoriet: zoet, fris, aards.. heerlijk! Dank je, Henk.