Aardappelschijfjes in muffinvorm
- Europees, Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 11-02-2016
Gevonden op Facebook
Ingrediënten 4 personen
3 eetlepels gesmolten boter2 eetlepels parmezaanse kaas (meer indien gewenst)
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel verse tijm
zout en peper naar smaak
8-10 vastkokende aardappelen, in dunne plakjes
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 242,42 kcal |
Koolhydraten | 30,18 g |
Eiwitten | 4,91 g |
Vetten | 10,48 g |
Benodigdheden
muffinvorm (voor 12 muffins)Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 °C en vet de muffinvorm in met boter. Doe vervolgens alle aardappelschijfjes in een kom en meng er gesmolten boter, Parmezaanse kaas, knoflookpoeder, tijm en zout en peper door. Doe dit zorgvuldig. Maak dan stapeltjes met de aardappelschijfjes en doe deze in de muffinvorm. Let erop dat elk stapeltje ongeveer gelijk is qua hoogte. Doe de bakvormen in de oven en laat de aardappels in 55 tot 60 minuten gaar worden. De aardappeltjes zijn gaar als de randen van de aardappelen mooi goudbruin zijn.
Bron
Facebook.com
Laatste reacties
dat kan wel maar is een beetje omslachtig , selecteer je ingredientenlijst , copy , maak een nieuw text document aan , dan plakken , doe het zelfde met de bereidingswijze , dat text document kun je printen
Waarom kan je de recepten niet printen
Heel lekker en leuk recept, ook makkelijk te maken. dank je wel. gr. joke
Neem ik mee, met zoete aardappel lijken ze me ook lekker Parel!
Och ja kan het niet meer toevoegen heb er ook gebakken spekjes tussen gedaan !
Zie de foto's een leuk idee en heb het aangepast aan de Paleowijze Zoete aardappel en 1 extra ei vers teentje knoflook en amandelmelk en kokoslolie (gesmolten ) en ik zeg GESLAAGD !!
Wat een leuk, lekker idee! Dankjewel.
ziet er lekker it. staat nu in mijn kookboek, dank je wel voor dit originele receptje
Leuk, neem ik mee, dank je.
Goeie tip, dank voor je reactie. Groetjes, Petra :)