Rode bietensoep. (crema di barbabietole rosse)
- Italiaans, Voorgerecht
- 10-20 min.
Rode bieten, maar niet als de Russische soep, maar Italiaans.
Ingrediënten 4 personen
3 schoongemaakte, eventueel gekookte rode bieten in blokjes;1 grote geschilde aardappel in blokjes;
2 gesnipperde sjalotjes;
1 gesnipperd teentje knoflook;
beetje rode wijnazijn;
50 gr geraspte parmezaanse kaas;
wat kookroom light;
8 dl groentebouillon;
2 takjes kervel;
1 blad laurier;
naar behoefte zout;
wat boter of olijfolie.
Bereidingswijze
Laat in de boter of de olijfolie de bieten, de aardappel, de sjalotjes en de knoflook fruiten. Voeg de bouillon toe, evenals het laurierblad, wat azijn en laat koken tot de groente gaar is, of als je gekookte biet gebruikt, de andere groenten gaar zijn.
Haal van het vuur, verwijder het laurierblad en maak er met een keukenmachine of een staafmixer een crèmeachtige soep van.
Voeg met de soep nog steeds van het vuur de kaas toe en wat zout.
Dien de soep op, verdeel over elk bord een beetje kookroom en versier indien gewenst met wat kervel.
Bron
Internet