Zalmburger
- Amerikaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
http://www.kootjekookt.nl
Een lekkere hamburger met een ''dirty feel'' maar super gezond! Deze zalmburger zit vol allemaal lekkers en ik verzeker je dit is echt een hoofdmaaltijd. Het heeft verder niet veel meer nodig dan een kleine salade of wat knolselderijfrietjes. En de tartaarsaus erbij maakt het af. Dit visje is in the pocket en een word zeker vaker gemaakt hier met goedkeuring van de strenge jury. Wil je het filmpje zien of andere recepten ga dan naar https://youtu.be/7WWyhi_XOLM. Wil je het broodje zelf maken ga dan naar mijn site voor het recept!
Ingrediënten 4 recipe.people
400 gram zalmfilet3 theelepels kappertjes
4 augurken
1 avocado
1 rode ui
1 citroen
2 stengels bosui
1 knoflookteen
25 gram geroosterde cashewnoten
200 ml mayonaise
Dille
Peper en zout
Olijfolie
100 gram bloem
50 gram veldsla
8 tomaten
Eventueel wat mierikswortel
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 810,40 kcal |
Koolhydraten | 30,10 g |
Eiwitten | 28,14 g |
Vetten | 62,45 g |
Bereidingswijze
Maak als eerste je burgers. Hiervoor gebruik ik een keukenmachine maar een blender kan natuurlijk ook. Of heel fijn snijden met de hand. Doe de 2 augurken en 1 theelepel kappertjes in de keukenmachine te samen met knoflook teen en de helft van de rode ui en de cashewnoten. Laat de machine al een keer draaien zodat dit mengsel al fijn is. Hierna kan je zalm erin, verstandig is het om de zalmfilet in vieren te snijden en dan erbij te doen. Hierna nog de rasp van een halve citroen en het sap van een halve citroen. Je kruid de burgers met wat peper en zout en dille. Laat de machine draaien en je ziet al snel dat je kunt stoppen. Je hebt nu mooi zalmgehakt om burgers van te maken. Draai 8 ballen en druk deze plat als een hamburger. Bestrooi ze met bloem en bak in een hete pan met wat olijfolie.
Ondertussen kan je ook je hamburgerbroodjes in een pan wat grillstrepen laten krijgen en je kan de tartaarsaus maken. Voor de tartaarsaus met je de mayonaise met fijn gesneden augurk en de rest van de kappertjes te samen met wat peper en zout en dille en nog het sap van de rest van de citroen.
Op je broodje doe je alvast wat tartaarsaus en doet hier boven op wat uiringen en veldsla. Je burger is snel klaar want deze hoeft maar 2 minuten aan elke kant. Deze kan snel op je broodje en maak het af met wat tomaat en avocado en wat ringetjes bosui. Het kapje erop en eet smakelijk!!!!
Serveertip
Zelf eens hamburgerbroodjes maken? Het recept hiervan kan je ook vinden op mijn site. Lekker erbij is een kleine salade of wat knolselderijfrietjes.