1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Europese keuken
  5. Boerenkool Quattro Formaggi (koolhydraatarm)

Boerenkool Quattro Formaggi (koolhydraatarm)

Door: Lonneke1990

  • Europees, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-02-2016

Ingrediënten 2 personen


Halve rookworst
200 gram rundergehakt
300 gram boerenkool
1 ui
2 knoflooktenen
2 tl sambal
1 el paprikapoeder
4 soorten kazen, ik gebruik op de foto: feta, gorgonzola, brie en geraspte kaas (jong belegen). Ongeveer 50 gram van elk.
200 gram creme fraiche
beetje olijfolie


Verder heb je nodig


Kleine ovenschaal
oven
ruime pan

Boerenkool Quattro Formaggi (koolhydraatarm)
Boerenkool Quattro Formaggi (koolhydraatarm)
Boerenkool Quattro Formaggi (koolhydraatarm)
Boerenkool Quattro Formaggi (koolhydraatarm)

Heerlijke manier om van boerenkool te genieten zonder aardappels!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snipper de ui en de knoflook en fruit in wat olijfolie.
Voeg het gehakt toe en bak rul.
Voeg de sambal en de paprikapoeder toe.
Voeg de boerenkool toe en bak 5 minuutjes totdat het is geslonken.
Voeg de creme fraiche toe en verwarm dit.
Vet de ovenschaal in.
Doe het boerenkoolmengsel in de schaal.
Snijd de rookworst in stukjes en verspreid over de boerenkool.
Snijd de kaas (eventueel) in kleine blokjes en verdeel over de boerenkool met worst.
Zet het geheel in de oven voor ongeveer 20 minuten.
Eet smakelijk!



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Lonneke1990
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top