Carpaccio Serrano met pistachenoten, truffelkaas en truffelchips

  • Spaans, Voorgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 09-02-2016
  • Carpaccio Serrano met pistachenoten, truffelkaas en truffelchips

    Carpaccio Serrano met pistachenoten, truffelkaas en truffelchips

    Carpaccio Serrano met pistachenoten, truffelkaas en truffelchips

  • Carpaccio Serrano met pistachenoten, truffelkaas en truffelchips

    Carpaccio Serrano met pistachenoten, truffelkaas en truffelchips

    Carpaccio Serrano met pistachenoten, truffelkaas en truffelchips

  • Carpaccio Serrano met pistachenoten, truffelkaas en truffelchips

    Carpaccio Serrano met pistachenoten, truffelkaas en truffelchips

    Carpaccio Serrano met pistachenoten, truffelkaas en truffelchips

Een heerlijk spaans voorgerecht, met een geweldig ingredient: truffelchips!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
200 gram serranoham
100 gram ongezouten pistachenoten
12 romaatjes (klein) of cherry-tomaatjes
100 gr rucolasalade (melange)
10 zwarte olijven van goede kwaliteit

1 tl. gevriesdroogde saladekruiden (Kania) met 4 el olijfolie
Of een pakje Calvé: saladmix tuinkruiden met 3 el olijfolie en 3 el water
Een beetje sap van 1 citroen.

Truffelchips
Truffelkaas of manchegokaas
Versgemalen zwarte peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Hak de pistachenoten grof en rooster ze in een droge en heet geworden koekenpan.
2. Maak een dressing van de saladekruiden met de olijfolie en breng op smaak met wat vers geperst citroensap. Verdeel de plakken serranoham over twee bordjes en leg hier een bergje rucolasalade op. 3. Verdeel de tomaatjes (gehalveerd of in plakjes), olijven (gehalveerd of in plakjes), nootjes, en (truffel)kaas over de twee borden en sprenkel wat van de dressing over het geheel.
4. Maal er tot slot wat zwarte peper overheen en garneer met de truffelchips.

Serveertip

Je kunt de dressing ook als volgt maken (met 1 citroen, 4 takjes oregano, 4 el olijfolie):

Citroen goed schoonboenen en 2 tl schil eraf raspen. Citroen uitpersen. In kom 1 1/2 el citroensap met oregano, citroenrasp, olijfolie, zout en peper tot dressing kloppen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten