Gezonde noten bananen muffins met topping!
- Wereld, Tussendoortje
- 30-60 min.
- Geplaatst op 09-02-2016
Een lekkere en gezonde variant op bananenbrood of cake. Lekker makkelijk in handige cupcake vormpjes om mee te nemen of als traktatie!
Bevat alleen natuurlijke zoetmakers zoals banaan en dadels!
Ingrediënten 4 personen
200gr verse dadels zonder pit100gr rauwe gemengde noten
3 bananen (zonder schil en in stukjes gebroken)
125 gr volle naturel kwark
75gr amandelmeel
75gr zelfrijzend bakmeel
1 tll bakpoeder (baking soda)
1/2 el vanille aroma
1 el kokosolie (vloeibaar)
1 el chia zaadjes
2 tl kurkuma
1 tl kardemom
1 klein handje gezonde muesli (zonder gesuikerde vruchten zoals hier gebruikt: http://sportsnuts.nl/muesli/
Benodigdheden
Keukenmachine of goede blender (dan met vork tussendoor alles losmaken zodat blender blijft draaien)Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180gr
2. Pak de 200gr dadels (zonder pit), stukjes banaan, kokosolie, kwark, eieren en 1/2 el vanille aroma en doe dit in de keukenmachine.
3. Als het een vloeibaar beslag is geworden voeg je het bakmeel en bakpoeder/baking soda toe. Voeg ook gelijk de kruiden en chia zaadjes toe.
4. Meng nu dit geheel goed. Voeg als laatste de noten toe en laat dit kort doordraaien (noten niet te fijn laten malen)
5. Vul met een lepel de muffinvormpjes en strooi op elke muffin een beetje gezonde muesli.
6. Bak de muffins nu in ongeveer 35 min gaar. Eventueel met sateprikker in om te kijken of het gaar is.
7. Als de muffins klaar zijn en je wilt ze extra speciaal maken dan is het heerlijk om ze te bestrijken met een laagje van de verse sportsnuts pindapasta (100% puur)
Bron
http://sportsnuts.nl/gezonde-bananen-noten-muffins/
Laatste reacties
Kan alleen niet zien hoeveel eieren er in moeten staat niet bij de ingredienten
Ja ik hem hem maar even verwarmt voor een ander recept waar het in moest ,krijg hem anders niet tot olie.In de natuurwinkel waar ik werk worden er in verschillende formaten verkocht en deze worden ook nooit zacht denk toch dat het hier alleen als de temperatuur zo hoog is het pas olie wordt . groetjes monique
Yup dat klopt ik zat op mijn testpagina en was even vergeten dat het niet overal 28graden C is.Het gebeurde hier afgelopen zaterdag. Pot niet open te krijgen en kokos puur + geur hard. Na een poosje op het aanrecht was het probleem opgelost. Groeten en succes met de muffins Monique.
Ja dat kan ook alleen als de temperatuur te laag is blijft het vaak hard en dik (zeker als je de pure variant hebt die niet bewerkt is dus met geur)
Ach een poosje op het aanrecht helpt ook.
Hoi Monique, kokosvet/olie is allemaal prima. Als je kokosvet hard is even in een pannetje laten smelten tot het vloeibaar is
neem je recept mee,,maar weet niet of de kokosolie die ik uit de winkel bij ons ken hiervoor is want dit ziet er niet als olie uit. groetjes monique