Gezonde noten bananen muffins met topping!

  • Wereld, Tussendoortje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-02-2016
  • Gezonde noten bananen muffins met topping!

    Gezonde noten bananen muffins met topping!

    Gezonde noten bananen muffins met topping!

Een lekkere en gezonde variant op bananenbrood of cake. Lekker makkelijk in handige cupcake vormpjes om mee te nemen of als traktatie!

Bevat alleen natuurlijke zoetmakers zoals banaan en dadels!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200gr verse dadels zonder pit
100gr rauwe gemengde noten
3 bananen (zonder schil en in stukjes gebroken)
125 gr volle naturel kwark
75gr amandelmeel
75gr zelfrijzend bakmeel
1 tll bakpoeder (baking soda)
1/2 el vanille aroma
1 el kokosolie (vloeibaar)
1 el chia zaadjes
2 tl kurkuma
1 tl kardemom
1 klein handje gezonde muesli (zonder gesuikerde vruchten zoals hier gebruikt: http://sportsnuts.nl/muesli/
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine of goede blender (dan met vork tussendoor alles losmaken zodat blender blijft draaien)

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180gr
2. Pak de 200gr dadels (zonder pit), stukjes banaan, kokosolie, kwark, eieren en 1/2 el vanille aroma en doe dit in de keukenmachine.
3. Als het een vloeibaar beslag is geworden voeg je het bakmeel en bakpoeder/baking soda toe. Voeg ook gelijk de kruiden en chia zaadjes toe.
4. Meng nu dit geheel goed. Voeg als laatste de noten toe en laat dit kort doordraaien (noten niet te fijn laten malen)
5. Vul met een lepel de muffinvormpjes en strooi op elke muffin een beetje gezonde muesli.
6. Bak de muffins nu in ongeveer 35 min gaar. Eventueel met sateprikker in om te kijken of het gaar is.
7. Als de muffins klaar zijn en je wilt ze extra speciaal maken dan is het heerlijk om ze te bestrijken met een laagje van de verse sportsnuts pindapasta (100% puur)

Bron

http://sportsnuts.nl/gezonde-bananen-noten-muffins/

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

moniquek1 avatar
moniquek1 08-06-2016

Kan alleen niet zien hoeveel eieren er in moeten staat niet bij de ingredienten

moniquek1 avatar
moniquek1 08-06-2016

Ja ik hem hem maar even verwarmt voor een ander recept waar het in moest ,krijg hem anders niet tot olie.In de natuurwinkel waar ik werk worden er in verschillende formaten verkocht en deze worden ook nooit zacht denk toch dat het hier alleen als de temperatuur zo hoog is het pas olie wordt . groetjes monique

zizypha avatar
zizypha 09-02-2016

Yup dat klopt ik zat op mijn testpagina en was even vergeten dat het niet overal 28graden C is.Het gebeurde hier afgelopen zaterdag. Pot niet open te krijgen en kokos puur + geur hard. Na een poosje op het aanrecht was het probleem opgelost. Groeten en succes met de muffins Monique.

Hania28 avatar
Hania28 09-02-2016

Ja dat kan ook alleen als de temperatuur te laag is blijft het vaak hard en dik (zeker als je de pure variant hebt die niet bewerkt is dus met geur)

salicornia avatar
salicornia 09-02-2016

Ach een poosje op het aanrecht helpt ook.

Hania28 avatar
Hania28 09-02-2016

Hoi Monique, kokosvet/olie is allemaal prima. Als je kokosvet hard is even in een pannetje laten smelten tot het vloeibaar is

moniquek1 avatar
moniquek1 09-02-2016

neem je recept mee,,maar weet niet of de kokosolie die ik uit de winkel bij ons ken hiervoor is want dit ziet er niet als olie uit. groetjes monique

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten