Vol au vent aux moules hollandaise

  • Frans, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-02-2016
  • Vol au vent aux moules hollandaise

    Vol au vent aux moules hollandaise

    Vol au vent aux moules hollandaise

  • Vol au vent aux moules hollandaise

    Vol au vent aux moules hollandaise

    Vol au vent aux moules hollandaise

  • Vol au vent aux moules hollandaise

    Vol au vent aux moules hollandaise

    Vol au vent aux moules hollandaise

  • Vol au vent aux moules hollandaise

    Vol au vent aux moules hollandaise

    Vol au vent aux moules hollandaise

niet omdat het moet , maar omdat het kan.
een dure naam voor een relatief simpel gerecht, pastei met mosselen en hollandaisesaus.
maar als je je eigen pasteibakjes maakt , mag je het naar eer en geweten een vol au vent noemen :)
het is een hoop geklieder en natuurlijk kun je dit binnen 15 minuten op tafel zetten, gewoon alles k&k  kopen, maar geklieder in de keuken betekent eer van je werk, en het smaakt gewoon beter .
ik ben iig pasteibakjes ontmaagd :)
het opruimen is dan weer minder ..

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
6 plakjes bladerdeeg
ruim bloem
2 eieren geklopt
200 gram mossel vlees , gekookt
zout peper uit de molen

hollandaise:
100 gram ongezouten boter
2 eigelen
1 tl dyonmosterd
1 el witte wijn
1/2 tl vadouvan ( hoort origineel niet in hollandaise, maar kerrie met mosselen is een super combi )
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
uitsteek dingetjes , ik gebruikte 1 borrelglaasje voor het deksel, 1 kommetje ( ongeveer 7 cm ) voor bodem en randen .
oven
klein pannetje voor je boter om te smelten
grote kookpan, met een pan die er in kan hangen ( au bain marie )
smeer kwast
bakpapier

Bereidingswijze

bestrooi je werkblad met ruim bloem, leg het bladerdeeg erop , en rol dun uit, zacht! als bladerdeeg hard gerold wordt rijst het bijna niet meer kwam ik achter.
steek nu 2 bodems uit , met het bakje of steekring, en 8 of 6 plakken met de zelfde ring. . steek uit de 8 of 6 ringen nu in het midden met een borrelglaasje het midden , bewaar alles .
klop de eigelen met zout en peper , los, geen idee waarom ik er zout en peper bij gedaan heb, maar het is echt lekker.
besmeer de deksel plakjes met ei ( beide zijden ) , en stapel er vier op elkaar .
prik met een vork een paar gaatjes in de bodem , besmeer met ei, en stapel daar 4 ingesmeerde, weer beide kanten ringen op , doe dit op je rooster, bekleed met bakpapier en wat bloem , scheelt hoop gepruts.
bak af in een voorverwarmede oven op 180 graden voor 25 minuten, elke oven is anders, dus check ff .

maak ondertussen de hollandaise ,
breng in een grote pan water aan de kook, , zet laag zodat het echt net kookt, hang de kom erin ( mag water niet raken ) , smelt de boter in een pannetje, voeg eigelen toe in de kom , samen met wijn, mosterd , vadouvan, roer met een garde ! voeg nu langzaam de boter toe tot een mooie dikke saus ( ook lekker voor egg benedict )
voeg op het laatst het mosselvlees toe, en verwarm,
snijdt het deksel van je pasteibakjes, kijk even in de binnenkant of het deeg gaar is , droog, niet glimmend, zoniet plus even bij in de oven .
vul de bakjes, en geniet van je eigen werk , :)

Bron

bbc rick stein, het origineel is met kokkels , maar die kon ik nergens krijgen .

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten