Arabische aubergine

  • Arabisch, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Arabische aubergine

    Arabische aubergine

    Arabische aubergine

Makkelijk voor te bereiden als je vrienden te eten krijgt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 stevige lange aubergines, 4 takjes van resp oregano en basilicum, 5 takjes van resp koriander en peterselie, 50 gram blanke amandelen, 2 dl witte tahina, rasp en sap van 1 citroen, 75 gram Peynir (witte Turkse kaas), pul biber, milde olijfolie en frisgroene olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200C. Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken en bestrooi ze met zout en besprenkel ze rijkelijk met milde olijfolie. Leg ze op een ovenplaat en rooster ze goudbruin in ca 15 minuten.

Pluk de blaadjes van de kruiden. Verhit een scheutje milde olijfolie en frituur de amandelen goudbruin. Hak ze, als ze afgekoeld zijn, grof.

Maak een dressing van de tahina, het citroensap, 1 dl kokend water en olijfolie. Breng op smaak met zout. Het hete water zorgt ervoor dat de dressing mooi vloeibaar blijft. Als de dressing weer wat dikker wordt, wat heet water en eventueel wat zout toevoegen.

Leg de plakken aubergine op een schaal en laat ze een beetje afkoelen. Bestrooi ze rijkelijk met de groene kruiden, het citroenrasp en de amandelen. Verbrokkel de kaas erover en besprenkel met de tahinadressing en wat frisgroene olijfolie. Strooi er tot slot nog wat pul biber over.

Bron

Kookboek Arabia

Serveertip

Lekker als vrienden komen eten met komijn-venkelfriet, bloemkoolsalade, gevulde paprika met haloumi uit de oven.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ChantalGerritzen avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten