Arabische aubergine
- Arabisch, Bijgerecht
- 10-20 min.
Makkelijk voor te bereiden als je vrienden te eten krijgt.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200C. Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken en bestrooi ze met zout en besprenkel ze rijkelijk met milde olijfolie. Leg ze op een ovenplaat en rooster ze goudbruin in ca 15 minuten.
Pluk de blaadjes van de kruiden. Verhit een scheutje milde olijfolie en frituur de amandelen goudbruin. Hak ze, als ze afgekoeld zijn, grof.
Maak een dressing van de tahina, het citroensap, 1 dl kokend water en olijfolie. Breng op smaak met zout. Het hete water zorgt ervoor dat de dressing mooi vloeibaar blijft. Als de dressing weer wat dikker wordt, wat heet water en eventueel wat zout toevoegen.
Leg de plakken aubergine op een schaal en laat ze een beetje afkoelen. Bestrooi ze rijkelijk met de groene kruiden, het citroenrasp en de amandelen. Verbrokkel de kaas erover en besprenkel met de tahinadressing en wat frisgroene olijfolie. Strooi er tot slot nog wat pul biber over.
Bron
Kookboek Arabia
Serveertip
Lekker als vrienden komen eten met komijn-venkelfriet, bloemkoolsalade, gevulde paprika met haloumi uit de oven.