Marokkaanse kip met rode linzen, Arabisch brood en tzatziki van Chefkok Ramon Brugman

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-02-2016
  • Marokkaanse kip met rode linzen, Arabisch brood en tzatziki van Chefkok Ramon Brugman

    Marokkaanse kip met rode linzen, Arabisch brood en tzatziki van Chefkok Ramon Brugman

    Marokkaanse kip met rode linzen, Arabisch brood en tzatziki van Chefkok Ramon Brugman

Chef-kok Ramon Brugman maakt een maaltijd die snel op tafel staat. Een gerecht met een zuidelijk tintje: Marokkaanse kip met rode linzen, Arabisch brood en tzatziki.Bekijk het filmpje te bekijken en de tips:
http://www.kro-ncrv.nl/binnenstebuiten/seizoenen/2015/30-142437-12-11-2015/290-106998-de-snelle-maaltijd-met-een-zuidelijk-tintje/370-37022-recept-marokkaanse-kip-met-rode-linzen-en-tzatziki

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Ingrediënten voor vier personen:

Voor de Marokkaanse kip:
1 ui
12 kleine kippenboutjes (of een pond per persoon)
1 aubergine
4 verse tomaten
Halve rode peper
Het sap van een halve citroen
4 tl ras-el-hanout
1 tl komijn
4 handjes rode linzen
1 bosje platte peterselie
Zout

Voor de tzatziki:
1 Komkommer
150ml Griekse yoghurt
Knoflook
Citroensap
Handje peterselie
Handje muntblaadjes
Zout
Peper
Olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui. Fruit deze in wat olijfolie aan. Bak in een andere pan de kip aan.

Snij de aubergine in blokjes van 1 cm. Als de kip bruin is gebakken kan het bij de ui in.

Bak de aubergineblokjes aan in de pan waar de kip uit komt en doe het daarna bij de kip en ui in.

Snij de tomaat in blokjes en doe de ras el hanout bij kip en groenten, net als de tomaten. Roer goed door.

Doe de linzen bij de kip en groenten en snij de peterselie fijn. Snij de halve rode peper in kleine stukjes en voeg dit beide toe, samen met een scheut citroensap en een snuf zout.

Zet dit net onder water. Gebruik wat bakpapier als deksel en druk deze op het kip-linzenmengsel. Zo worden alle linzen gaar. Laat dit even pruttelen.

Schil voor de tzatziki de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Rasp de komkommer en knijp het vocht eruit.

Hak het teentje knoflook en strooi er wat zout over. Ga met de zijkant van je mes over de snijplank heen en maak zo een knoflookpuree. Voeg dat bij de komkommer.

Voeg een paar takjes gehakte peterselie toe en hak de munt, doe ook dit erbij. Voeg nu een scheutje citroensap en een scheut olijfolie toe. Even doorroeren en klaar! Serveer met wat Arabisch brood.

Bron

Chefkok Ramon Brugman, via de site kro-ncrv

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten