1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Caribische keuken
  5. Nasi Curacao

Nasi Curacao

Door: i_roelands921

  • Caribisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-02-2016

Ingrediënten 4 personen


300 g kipfilet
olijfolie
2 of 3 uien
knoflook
groene paprika
paprikapoeder
peper
zout
ve tsin
knoflookpoeder
basmatirijst
taugé
ketjap manis
gembersiroop


Verder heb je nodig


Wok of hapjespan

nasi curacao
nasi curacao
Nasi Curacao
Nasi Curacao

Mijn tante had vroeger een buurvrouw uit Curacao en zij heeft ons dit heerlijke recept geleerd. Helaas krijg ik de smaak van haar nooit helemaal hetzelfde, misschien gebruikte ze toch ander vlees (rund of zo), en ze gebruikte waarschijnlijk ok een andere soort rijst......Bij mijn moeder aten we dit met zilvervliesrijst, wat ook lekker was, maar bij ons is dit gerecht toch best favoriet.
Het is in de loop der jaren wat veranderd maar zoals het nu staat omschreven is hoe wij het eten
Het is verrukkelijk!!!!! Werkelijk waar!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de paprika in kleine blokjes, snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd het vlees in kleine blokjes.
Verhit olie in een ruime Hapjespan en fruit het ui met de knoflook. Voeg hier de kipfilet aan toe en bak het aan. Als de kip gekleurd is even lekker kruiden met wat zout (klein beetje), paprikapoeder en peper (uit de molen). Goed omscheppen. Voeg de paprikablokjes toe en bak het geheel goed warm. Voeg nog een scheutje gembersiroop en ketjap manis toe.
Rijst ondertussen koken en een ruime pan. Na het koken afgieten en even in de pan laten rusten.
Als de rijst goed droog is kan dit door het vlees worden geschept. Vervolgens flink wat knoflookpoeder en ve tsin toevoegen en goed omscheppen. Zet de hapjespan nog even op een hoog vuur zodat de rijst iets knapperig wordt. Voeg eventueel nog wat ketjap manis toe voor een mooie bruine kleur. (pas op dat het niet te zout wordt). Als laatste nog even een schaaltje taugé mee warmen in de pan en het geheel is klaar.

Serveertip

Om dit nasi gerecht nog lekker aan te vullen, hebben wij er altijd nog wat gebakken uitjes bij met seroendeng, een flinke augurk, een gebakken ei en een zakje kroeppoek.
Om het pittiger te maken kan er ook nog sambal bij geserveerd worden. (mijn favoriet!!)
Onze kids vinden het lekker met tomaten ketchup erbij (deed ik vroeger als kind ook!!)
Voor een frisse bite is het ook lekker om er een komkommer in schijfjes bij te serveren



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van i_roelands921
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top