Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Afrikaanse keuken
  4. Chermoula

Chermoula

Door: Suuspernova

  • Afrikaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 06-02-2016

Ingrediënten 4 personen


3 teentjes knoflook, grof gesneden
1 theelepel fijngemalen komijn
½ theelepel cayennepeper
½ theelepel paprikapoeder
1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes, in plakjes
1 theelepel saffraan
2 eetlepels bladpeterselie, grof gesneden
2 eetlepels verse koriander, grof gesneden
sap van ½ citroen
4 eetlepels extra vergine olijfolie


Verder heb je nodig


Vijzel of blender.


Chermoula of charmoula is het Noord Afrikaanse antwoord op pesto. Het wordt vaak als marinade gebruikt voor vis en zeevruchten in de Algerijnse, Libische, Marokkaanse en Tunesische keuken (maar het is ook erg lekker op toast, en bij vlees en bij groente). Er zijn veel verschillende recepten voor chermoula, maar in de meeste recepten zijn de belangrijkste ingredienten knoflook, koriander, komijn en citroen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de knoflook, komijn, koriander, peterselie, spaanse peper, cayennepeper, paprikapoeder en saffraan, in een Blender of vijzel. Breng op smaak met zout en peper en meng alles goed. Roer het citroensap en de olijfolie erdoorheen tot je een grove pasta hebt.

Doe in een grote kom, dek af met vershoudfolie en zet (het liefst al één dag voor gebruik) in de koelkast.

Je kunt de chermoula gebruiken om er vis of vlees mee in te wrijven. Laat het dan minimaal 20 minuten intrekken.

Serveertip

* Het beste is om de chermoula te maken in een vijzel, maar als je dat niet hebt kun je het ook in een blender met elkaar mengen.
* Je kunt de chermoula een week lang bewaren in de koelkast, mits je het bewaart onder een laagje olijfolie in een goed afgesloten pot.

Bron

Meerdere bronnen



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Suuspernova
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top