Argentijnse Chimichurri

  • Argentijns, Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 06-02-2016
  • Argentijnse Chimichurri

    Argentijnse Chimichurri

    Argentijnse Chimichurri

  • Argentijnse Chimichurri

    Argentijnse Chimichurri

    Argentijnse Chimichurri

Chimichirri is een lichtzure ietwat pittige saus en kruiderij (zelfs een marinade) die de Argentijnen zowat bij alles gebruiken. Het wordt meestal gebruikt bij gegrilde steak, maar ook in andere gerechten kan het een leuke twist geven.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
4 tenen knoflook
4 takjes verse oregano
¼ rode peper
1 tomaat
¼ ui heel fijngesnipperd
1 bosje peterselie
Enkele druppels citroen / limoen
50 ml olijfolie
50 ml rode wijnazijn
Peper en zout
Optioneel: 4 verse laurierbladeren
Optioneel: 4 takjes munt en / of koriander
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Vijzel of blender / keukenmachine

Bereidingswijze

Snijd alle ingrediënten fijn. Meng dan eerst de knoflook, oregano en verse laurier en rode peper in een vijzel zodat de geuren vrijkomen. Voeg de peterselie, tomaat, ui, citroen, olijfolie en rode wijnazijn toe en meng goed met een vork. De ingrediënten moeten bedekt zijn onder de olie en azijn. Breng op smaak met peper en zout.

Bron

Meerdere bronnen

Serveertip

* Laat de Chimichurri op kamertemperatuur minstens een half uur marineren, maar bij voorkeur een hele dag. De smaken komen zo het meest tot hun recht.
* Verse laurier geeft een intense smaak aan deze chimichurri. Ik heb mijn laurier uit de tuin gehaald maar je kunt het ook in de winkel kopen. Gebruik liever geen gedroogde laurier.
* Je kunt alle ingrediënten ook kort in een blender doen. Niet te lang om nog wat stukjes in de chimichurri te houden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten