1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Spare ribs
  6. Spare ribs uit de Dutch Oven

Spare ribs uit de Dutch Oven

Spare ribs uit de Dutch Oven
Spare ribs uit de Dutch Oven
  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 05-02-2016

Sinds we een Dutch Oven hebben, blijken er enorm veel recepten te vinden te zijn, die waren er natuurlijk al, maar je moet er wel ff naar Googelen. Dit recept staat op www.dutchovencooking.nl. 
Nog even over de ribs....Je kan natuurlijk gewone spare ribs halen, maar er zijn ook vleesribben. Gewoon te koop bij de Jumbo, minder bot meer vlees, wel wat vetrandjes, maar die kan je er later tussenuit halen. 

Deel dit recept

Ontdek meer:


Ingrediënten 2 personen


Grote Dutch Oven
8 stukken vleesribs
2 Grote uien
2 Paprika's
1 flesje donker bier (Leffe dubbel of zo)
Mosterd
Kruidenmix naar smaak
BBQ-Saus


Verder heb je nodig


Een dutch oven bijvoorbeeld te kook bij http://www.hetbuiten.nu/

Bereidingswijze

Snij het deksel van de paprika's af en haal ze leeg, Snij hierna dikke ringen paprika af (1,5 cm dik)Maak De uien schoon en Snij de uien in ringen van 1,5 cm dik.
Verdeel de ringen ui en paprika over de bodem van de dutch oven, de groenten vormen samen een verhoging waar we straks de spareribs op gaan garen.

Smeer de buikribs rondom dun in met de mosterd (de mosterd helpt zo de kruidenmix op het vlees vast te houden).
Bestrooi het vlees nu met de kruidenrub die je wil gebruiken.

Leg het vlees op de groenten in de Dutch Oven en verdeel de BBQ saus over de bovenkant van de buikribben, dit hoeft niet precies of vlak, gewoon het hele flesje over het vlees leeggieten is voldoende. (als je meer lagen Ribs hebt giet dan steeds een laagje BBQ saus op elke vleeslaag!

Giet het flesje bier in de dutch oven naast het vlees en sluit de pan af.

Het is natuurlijk leuk om met de briketten onder en op de pan de temperatuur goed te houden, maar ik heb de pan deze keer gewoon in de oven gezet.

Braad de inhoud van de pan gedurende 3 tot 4 uur op 180 graden, laat hierbij de pan dicht zodat alle sappen en smaken samen tot een smaaksensatie samenkomen!

Zeker de eerste twee uur is het echt niet nodig de pan te openen, daarna kun je af en toe even kijken, vergeet niet: kijken zorgt voor het verdwijnen van vocht!

Serveer deze spareribs samen met de groenten waar ze op gegaard zijn en frietjes.

Bron

Http://www.dutchovencooking.nl/2012/12/22/echte-spare-ribs-maken/



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van WillemBas


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van WillemBas
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top