1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse
  4. Regionale keuken
  5. citroen gel

citroen gel

Door: Daymen_Van_Rijnbach589

  • Regionaal, Amuse
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 04-02-2016

Ingrediënten 4 personen


Citroen sap van 2 citroenen ( zorg dat de pitjes er niet in komen)
citroen rasp van 2 citroenen
1 theelepel suiker voor de zoete smaak
1% gram Agar Agar ( is een plantaardig bindmiddel)


Verder heb je nodig


Een precisie-weegschaal
een rasp
een plastic bak met een platte bodem
een garde
een steelpan
een pers
een zeef


Zure, zoete, vierkantje blokjes citroen. Bijt je erop, dan hoor je 'boom! in je mond, heerlijk! De perfecte begeleider bij vettige gerechten, om net die spannende touch te geven!!
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 .Rasp de schil van alle citroenen in het steelpannetje. Let op dat je het wit van de schil niet meeraspt, dat smaakt erg bitter!!
2. Pers de geraspte citroenen uit ( zorg dat de pitjes er niet bij komen
3. Meet de hoeveelheid citroensap af in een maatbeker, giet die bij de schil in het steelpannetje en voeg 25% van de hoeveelheid citroensap in suiker, en 1% van de hoeveelheid citroensap in agar-agar toe.
4. Breng dit mengsel al roerend aan de kook
5. Giet het vervolgens door een zeef in een plastic bak, zodat het ongeveer 2 cm. hoog in de bak staat. Laat het mengsel vervolgens een uurtje opstijven.
6. Heb je haast? Dan kan je hem ook in de vriezer zetten niet langer dan 1 uur. Hou dan wel goed de tijd (maar vooral de gel zelf) in de gaten, anders heb je citroen-ijs en gaat de kwaliteit van de gel sterk achteruit.
7. Snij na 6 uur de gel met een scherp mes in kleine vierkantjes en wip ze voorzichtig uit de bak
8. Klaar! goed om te serveren bovenop een vette aardappelpuree als frisse kick heerlijk.

Serveertip

Goed om te serveren bovenop een vette aardappelpuree als frisse kick heerlijk.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Daymen_Van_Rijnbach589
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top