Chocoladecake zonder boter, melk en eieren
- Belgisch, Nagerecht
- 30-60 min.
Geen eieren, melk en boter in huis om een chocoladecake te maken? Dan kan je toch aan de slag. Je hebt zelfs geen mengkom nodig. Op de Facebook-pagina van Tip Hero, een online gids met allerlei hacks, staat een filmpje waarin een lekkere cake tot stand komt met onder meer bloem, olie en cacaopoeder. Het simpele recept is razend populair. Op drie dagen tijd hebben maar liefst 496.006 mensen het gedeeld en werd het meer dan 20 miljoen keer bekeken.
Ingrediënten 4 personen
- 195 g bloem- 3 eetlepels cacaopoeder ( 20 g)
- 1 theelepel (8g) natriumbicarbonaat, beter bekend als baking soda
- 200 g tafelsuiker
- 1/2 theelepel grof zeezout ( 6 g)
- witte azijn
- vanille-extract
- plantaardige olie ( 5 th lepels )
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 421,08 kcal |
Koolhydraten | 86,46 g |
Eiwitten | 7,25 g |
Vetten | 4,24 g |
Bereidingswijze
1. Meng alle ingrediënten in een schaaltje of diep bord en maak er drie kuiltjes in.
2. Doe een theelepel witte azijn in de drie kuiltjes.
3. Voeg er een theelepel puur vanille-extract bij.
4. Voeg er nu ook 5 theelepels plantaardige olie aan toe.
5. Giet een kopje water bij het mengsel.
6. Roer alles goed door totdat je een gladde massa bekomt.
7. Laat 35 minuten bakken in een oven op zo'n 180 graden Celcius.
8. Laat de cake afkoelen.
9. Garneer eventueel met een laagje choco en fruit zoals frambozen.
10. Snijd de cake aan en geniet.
Bron
She
Serveertip
Op de Facebook-pagina van Tip Hero, een online gids met allerlei hacks, staat een bereidings- filmpje van de "chocolate crazy cake"