1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Garnalen
  6. Nasi met ham en garnalen (Sonja Bakker)

Nasi met ham en garnalen (Sonja Bakker)

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-02-2016

Ingrediënten 4 personen


200 gram snelkookrijst.
300 gram hamreepjes
100 gram garnalen
2eieren
4 eetl. zonnebloemolie
300 gr gesneden soepgroente
100 gram tauge
1 ui
2 tenen knoflook
2 eetl. sambal
2 eetl. ketjap
peper en zout



=19.2pxEigen recept van...Mevr. SlankelijnNasi met ham en garnalenRijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Slank, HollandsLaatst aangepast: 17 jan. 2014, 14:43 | 5 keer bewaard


Ingrediënten

  • rijst

Bereiden200 gr.snelkookrijst-300 gr.hamreepjes-100 gr.roze garnalen-2 eieren-4 eetl.zonnebloemolie-300 gr.gesn.soepgroente-100 gr.tauge-1 ui-2 tenen knoflook-2 eetl.sambal-2 eetl.ketjap-peper en zout.Kook de rijst volgens de verpakking zo droog mogelijk.Laten uitdampen en afkoelen.Bak in de koekepan in 1 eetl.olie een roerei van 2 eieren.Leg deze op een bord. Bak in 3 eetl. olie de uien en knoflook tot de uien geel zijn.Bak daarna de soepgroente nog even mee op hoog vuur gedurende 2 min.Voeg da in kleine hoeveelheden de rijst toee op hoog vuur,tot de gehele massa goed warm en opgebakken is.Dan de hamreepjes,garnalen,tauge,sambal en ketjap toevoegen en op smaak maken met peper en zout.Serveer de nasi in een schaal en verdeel hier de roerei over.Lekker met atjarBronvermeldingsonja 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Volgens recept

Bron

Internet



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van yvonnebizot


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van yvonnebizot
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top