Valentijn gebakje: From banana with berryloving

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-02-2016
  • Valentijn gebakje: From banana with berryloving

    Valentijn gebakje: From banana with berryloving

    Valentijn gebakje: From banana with berryloving

http://www.kootjekookt.nl
Lieve mensen Valentijnsdag staat weer voor de deur! Ja ik weet het cliché bla,bla,bla. Maar stiekem heel stiekem vind iedereen het leuk om een kaartje of een bloemetje te krijgen. Ja ook jij! Geniet er dus gewoon eens van laat de boel de boel. En ik? Ik ben een hopeloze romanticus dus ik houd er gewoon van. Ja ik kom er voor uit! Bovendien is mijn lieve zus jarig op deze dag dus what's not to like! En ja het is een engel mijn zus, kan ook niet anders als je op Valentijnsdag jarig bent. En dit gebakje psssssst is zonde vrij! HET FILMPJE VIND JE HIER: https://youtu.be/7TFtJ2LauDg

Liefde mensen, LIEFDE!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
50 gram amandelmeel
75 gram boekweitmeel
2 eieren
50 gram koude roomboter in blokjes
50 gram blauwe bessen + extra voor de versiering
1 banaan
1 passievrucht
1 theelepel vanille-extract
1 theelepel honing + extra voor decoratie
Snufje zout
1 theelepel kokosbloemsemsuiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Start met het maken van het deeg. Hiervoor meng je het amandelmeel,boekweitmeel,boter en kokosbloesemsuiker te samen met 3 eetlepels koud water en een snufje zout. Gebruik hiervoor de deeg haken van je keukenmachine of mixer. Let op de lepels water doe je er één voor één in want het deeg moet wel korrelig blijven en niet te nat. Je hoeft het niet lang te mixen zodra alles samenkomt kan je er een bal van maken en deze voor 15 minuten in de koelkast laten rusten. Ondertussen kan je de cupcakevorm gaan invetten en de oven voorverwarmen op 180 graden. Ik doe dit met een beetje boter en wat bloem. Na de 15 minuten rol je het deeg uit op een met bloem bestoven werkbank en haalt er 9 rondjes uit voor in je cupcakevorm. Deze druk je voorzichtig in de vormpjes met de achterkant van een houtenlepel en prik wat gaatjes in de bodem met een vork. Zet de bakjes in de oven voor 15 minuten. In de tussentijd kan je de vulling gaan maken van je gebakje. Hiervoor blendt je de banaan, 2 eieren, blauwe bessen, honing, vanille-extract met een staafmixer of in een blender. Na 15 minuten haal je de vormpjes uit de oven en vul je met je heerlijke vulling. Ongeveer 2 eetlepels per bakje. Deze hoeft nu nog maar voor 5 minuten in de oven of totdat deze helemaal gestold zijn.
Om het dan af te maken decoreer je nog met wat honing wat extra bessen en natuurlijk met wat passievrucht voor de extra passie.

Serveertip

Ook erg lekker met aardbeien!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten