1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Goedkope en snelle keuken
  5. Spruitjesstamppot met appel

Spruitjesstamppot met appel

  • Goedkoop en snel, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-02-2016

Ingrediënten 4 personen


- 1 ½ kilo kruimige aardappelen
- 500 gram spruitjes
- 150 gram gerookte spekjes
- 1 flinke appel (Elstar, Jonagold)
- 1 sjalotje
- scheut melk
- klont roomboter
- peper, zout en nootmuskaat



Spruitjesstamppot met appel
Spruitjesstamppot met appel
Spruitjesstamppot met appel
Spruitjesstamppot met appel
Spruitjesstamppot met appel
Spruitjesstamppot met appel
Spruitjesstamppot met appel
Spruitjesstamppot met appel

De supermarkt keten, die in onze woonplaats een filiaal heeft, is er altijd trots op dat ze veel met streekproducten werken. Dat vind ik een goeie zaak want wat je van ver haalt hoeft niet altijd per definitie lekkerder te zijn

Zo zag ik deze keer warempel spruitjes liggen van het bedrijf van een collega van mij. Nou die wilde ik dus wel eens proberen. En speciale spruiten vragen natuurlijk ook om een speciale bereiding en niet gewoon gekookt met een klontje boter en een beetje nootmuskaat, ook lekker natuurlijk maar niet wat ik deze keer voor ogen had. Of het speciaal is mag je zelf beoordelen, dat het lekker was dat kan ik je wel verzekeren. Deze komt in ieder geval hier nog wel vaker op tafel. De gewone spruitjes hebben er hiermee een geduchte concurrent bij gekregen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding;
- Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar.
- Maak de spruitjes schoon en snij ze doormidden (overlangs).
- Pel het sjalotje en snij het fijn.
- Was de appel en snij deze in kleine blokjes (schillen mag maar hoeft niet)

Bereiding:
- Bak de spekjes in een wok (of hapjespan) je hoeft geen vetstof toe te voegen want de spekjes geven genoeg vet.
- Voeg de spruitjes toe en wok deze nog ongeveer 10 minuutjes mee. (Zelf even de gewenste gaarheid proeven)
- Doe er de laatste minuut nog even de appelstukjes bij, deze hoeven alleen maar warm te worden dus niet gaar.
- Maak ondertussen puree van de aardappelen samen met de sjalot, boter, melk, peper, zout en nootmuskaat.
- Voeg het roerbakmengsel toe en schep alles goed door elkaar.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top