Coq au vin klassiek

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 31-01-2016
  • Coq au vin klassiek

    Coq au vin klassiek

    Coq au vin klassiek

  • Coq au vin klassiek

    Coq au vin klassiek

    Coq au vin klassiek

Gewoon geen dollen... een verrukkelijk hoofdgerecht voor een fijne gelegenheid.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
boter
250 g sjalotjes, grote exemplaren gehalveerd
150 g gerookt spek, in blokjes
1 haan, in stukken
2 teentjes knoflook, fijngehakt
250 g wortelen, in stukken
2 takjes tijm
2 laurierblaadjes
2 eetlepels bloem
500 ml rode wijn
250 ml kippenbouillon
250 g kastanjechampignons, grote exemplaren in vieren, kleinere gehalveerd
maïzena (desgewenst)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Smelt wat boter in een pan en stoof de sjalotjes glazig. Voeg de spekblokjes toe en bak ze even mee. Haal sjalotjes en spek uit de pan en leg ze even opzij.
Smelt wat boter in een stoofpan met dikke bodem, voeg de stukken gevogelte toe en bak ze aan alle zijden bruin.
Voeg sjalotjes, spek, knoflook en wortelen aan het stoofpotje toe en kruid met tijm, laurier, peper en zout. Strooi de bloem erover en laat even meebakken.
Giet de wijn en de kippenbouillon erbij en laat een uur met deksel op een zacht vuurtje sudderen.
Voeg de kastanjechampignons toe en laat nog 15 minuten stoven. Controleer of alles goed gaar is.
Bind de saus eventueel met wat maïzena.

Bron

OKOKO

Serveertip

Met frietjes, doppertjes, salade, boontjes....

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten