Italiaanse boerenkoolsoep

  • Italiaans, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-01-2016

Weer eens wat anders dan stamppot! Een heerlijke maaltijdsoep met boerenkool.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 dunne winterwortel (ca. 150 g)
1 gele paprika
250 g Italiaanse salami (aan een stuk)
3 el olijfolie
300 g fijngesneden boerenkool
2 l bouillon (van tabletten of 1 pot bouillon met vlees)
100 g kleine macaroni
75 g geraspte Parmezaanse of oude kaas
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Schil de wortel en snijd deze in plakjes. Snijd de paprika in stukjes. Verwijder het vel van de salami en snijd de worst in stukjes.

2. Verhit de olie in een ruime soeppan en bak hierin de salami en de paprika ca. 3 minuten op laag vuur. Roerbak de boerenkool enkele minuten mee.

3. Schenk de bouillon in de pan en voeg de plakjes wortel toe. Breng de bouillon aan de kook en laat de groenten in 15-20 minuten gaar worden.

4. Kook de pasta mee volgens de aanwijzing op de verpakking. Breng de soep op smaak met peper en zout.

5. Verdeel de soep over 4 borden en strooi er de Parmezaanse kaas over.

Bron

Lekker koken met DEEN (winter)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten