Sappige gehaktballen in Belgisch biersaus

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-01-2016
  • Sappige gehaktballen in Belgisch biersaus

    Sappige gehaktballen in Belgisch biersaus

    Sappige gehaktballen in Belgisch biersaus

.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 witte boterhammen
100 ml melk
2 kleine uien, heel fijngesneden
1 el fijngehakte verse tijmblaadjes
1 ei
½ tl geraspte nootmuskaat
500 g rund- of half-om-halfgehakt
70 g boter
2 sjalotjes, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
1 el bloem
500 ml donker Belgisch bier
1 el appelstroop
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Week de boterhammen ± 5 min. in de melk.
2. Knijp ze goed uit en kneed ze samen met de ui, tijm, ei en nootmuskaat door het gehakt.
3. Breng het mengsel op smaak met 1 tl zout en peper naar smaak.
4. Vorm 8 ballen van het gehakt.
5. Verhit 20 g boter in een braadpan en bak de ballen in ± 3 min. rondom bruin.
6. Smelt de rest van de boter in een steelpan. Bak hierin de sjalot met de knoflook zachtjes ± 3 min.
7. Voeg de bloem toe en bak deze 1 min. mee.
8. Schenk het bier in de pan en roer goed met een garde om klontjes te voorkomen.
9. Voeg de appelstroop toe, breng de saus aan de kook en breng de saus op smaak met zout en peper. 10.Schenk de saus over de gehaktballen en laat deze nog 30 min. op laag vuur gaar stoven in de saus. 11.Keer de ballen af en toe.

Bron

Internet

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten