Linzensalade met mozzarella en tomaat
- Europees, Voorgerecht
- 0-10 min.
Deze linzensalade met tomaat en mozzarella is een geliefde combinatie van smaken. Ideaal als bijgerecht bij een Italiaans diner of als frisse avondmaal tijdens een warme zomerdag.
Ingrediënten 4 recipe.people
1 blik Bonduelle Linzen (300 g)2 bollen mozzarella
handvol fijngesneden lenteui
25-tal kerstomaten
50 g rucola
balsamicoazijn
1 handvol pijnboompitten
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 290,84 kcal |
Koolhydraten | 15,76 g |
Eiwitten | 20,98 g |
Vetten | 14,59 g |
Bereidingswijze
Giet de linzen uit en spoel af Halveer de kerstomaatjes en snijd de lenteui in ringen. Rooster de pijnboompitten op een pan, zonder vetstof. Doe de tomaatjes, de lenteui, pijnboompitten, rucola en linzen in een kom. Snij de mozzarella in stukken en schep de salade goed om. Kruid met peper en grof zout. Werk af met olijfolie en balsamicoazijn.