Vlaams stoofvlees van kip
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 25-01-2016
Dit recept is met een knipoog naar het authentieke recept van Vlaams stoofvlees.
Niet alleen van rundvlees maar ook van kip kun je een heerlijk stoofpotje maken. Neem bij voorkeur kippendijen want die zijn malser dan kipfilet. Tegenwoordig zie je vaak dat deze kippendijen ontbeend en wel in de winkel liggen.
Dit recept heb ik ook weer gemaakt met behulp van de kCook van Kenwood. Erg gebruiksvriendelijk want je hoeft niet de hele tijd je stoofpannetje in de gaten te houden en om te roeren
En als hij je nodig heeft dan piept hij wel
Erg lekker hierbij zijn eigengemaakt frieten en zelfgemaakt appelmoes, maar ook lekker met puree en gestoofde witlof.
TIP: blog/wilmiewillemse/koken-met-de-kcook-van-kenwood
Ingrediënten 4 personen
- 700 gram kipdijfilet- 4 uien
- 1 flesje donker bier (dubbel, trappist o.i.d.)
- 100 gram katenspek
- 2 plakken ontbijtkoek
- grove mosterd
- 1 laurierblaadje
- enkele takjes tijm
- peterselie
- bouillonblokje kip
- peper en zout
- olijfolie of roomboter
- maïzena of ander bindmiddel
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 540,18 kcal |
Koolhydraten | 22,87 g |
Eiwitten | 38,58 g |
Vetten | 28,37 g |
Benodigdheden
KCookBereidingswijze
Voorbereiding:
- Snijd de kip in dobbelsteentjes en het spek in reepjes.
- Pel de uien en snijd ze in grove stukken.
Bereiding:
1. Hak de uien fijn. (Plaats het snij mes in het apparaat en doe de ui erin, gebruik de chopfunctie)
Fruit de uien met de spekreepjes 2 minuutjes. (vervang het mes door het roerstaafje, doe wat olie of boter erbij en voeg de spekreepjes toe, stel het apparaat in op 1-pansfunctie en staart het programma)
Na 2 minuten voeg je het vlees toe, bestrooi het met peper en zout en je laat het geheel nog 8 minuten mee bakken.
2. Na 10 minuten voeg je het bier, bouillonblokje, peterselie, laurierblaadje en de tijm toe. Dit geheel laat je dan 30 minuten pruttelen.
3. Na een half uur voeg je de ontbijtkoek toe waar je de mosterd op hebt gesmeerd. Maak van maïzena en een beetje water een papje en voeg dit ook toe. Na nog 15 minuten pruttelen is het stoofpotje klaar. (Laatste fase kun je handmatig instellen; temperatuur op 3, 15 minuten en roersnelheid 1)
Laatste reacties
Ja sorry, ik zie net ook dat het bij een ander recept was wat ik gister "bewaarde".....Niet goed gekeken! Excuus! Het ziet er heerlijk uit en ga het voor morgen maken. Gr.
Hoi wil53 Bij dit recept mist geen voorbereiding of iets anders. Misschien bedoel je een ander recept? Groetjes van Wilmie _O_
Ik haal alle ingredieenten in huis en wilde het maken voor morgen...toen las ik al dat de voorbereiding van het recept was weggevallen. Iemand schreef toen de hele 'voorbereiding' nog op maar nu zijn er nog maar 2 reacties.....weet ik het nog niet.
Ja Nicky, met zoete aardappelfrietjes lijkt mij ook wel lekker, volgende keer ook eens proberen. Alvast smakelijk eten. Groetjes van Wilmie _O_
Dat is een leuk idee. Lekker een stoofpotje dat snel klaar is...die gaat voor volgende week in de planning, met frietjes van zoete aardappel uit de oven. Nu al zin in ;-)