Suikervrije Granola

  • Nederlands, Ontbijt
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-01-2016
  • Suikervrije Granola

    Suikervrije Granola

    Suikervrije Granola

-

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
ngrediënten

160 gram havermout
40 gram gehakte noten (ongezouten en ongebrand) en zaden (zoals pompoenpitten of zonnebloempitten)
2 eetlepels mapple siroop
1 eetlepel kokosolie
2 eetlepels water
1 theelepel kaneel
1 snufje zout
2 handen rozijnen of moerbeien

Optioneel:

Snuf vanille poeder
Kokossnippers
Cacaonibs
Rode granola
Bruine granola
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 284,31 kcal
Koolhydraten 35,47 g
Eiwitten 7,47 g
Vetten 11,72 g

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150 graden
Stop alle droge ingrediënten in een kom (behalve de rozijnen, moerbeien en optionele ingrediënten)
Mix de ingrediënten en mix ze door elkaar
Laat de kokosolie smelten op laag vuur en voeg de siroop en het water toe, Roer het goed door
Meng de kokosolie en siroop door de gemengde droge ingrediënten in de kom, zorg dat alles goed door elkaar gehusseld is.
Verdeel de granola over de bakplaat en bak het gedurende 15 tot 20 min in de oven op 150 graden
Hou tussendoor je granola goed in de gaten want elke oven is net weer even anders.
Laat het na de 10 min goed afkoelen en voeg de rozijnen/moerbeien en je eventuele optionele ingrediënten toe voordat je het in een pot doet


Tip: De granola moet een goud/bruin achtige kleur hebben. Wanneer je merkt dat dit niet het geval is. Doe bakplaat met granola dan nog voor enkele minuten terug in de oven.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten