Dutch Baby

  • Nederlands, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-01-2016
  • Dutch Baby

    Dutch Baby

    Dutch Baby

Dit lekkere recept komt uit 'Simply Nigella' van Nigella Lawson. Op de hoogte blijven van lekkere recepten? Like Smult dan op Facebook!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 grote eieren
1 el fijne kristalsuiker
1,5 dl volle melk
100 g tarwebloem
1½ tl vanillepasta of -extract
snuf zout
versgeraspte nootmuskaat
25 g ongezouten boter

VOOR ERBIJ:
poedersuiker
rood fruit
crème fraîche
ahornsiroop
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 gietijzeren koekenpan van 25 cm doorsnee of 1 klein bakblik van ca. 28 x 21 x 4,5 cm

Bereidingswijze


1. Verwarm de oven voor op 220º C/gasstand 7 en zet de pan meteen in de oven. Begin dan met het beslag.
2. Klop de eieren met de kristalsuiker met een elektrische mixer luchtig en schuimig. Klop de melk, de bloem, de vanille, het zout en de nootmuskaat erdoor en blijf kloppen tot er een glad dun beslag ontstaat.
3. Doe dikke ovenhandschoenen aan en haal de pan uit de oven. Doe de boter in de pan en laat hem door de pan walsen zodat hij smelt. Schenk dan snel het beslag in de pan en zet die weer in de oven.
4. Bak het beslag circa 18�€"20 minuten, tot het mooi gerezen en goudbruin is.
5. Serveer de pannenkoek bestrooid met poedersuiker en een handvol rood fruit als je dat lekker vindt; voor andere suggesties, zie de intro.

Bron

'Simply Nigella' van Nigella Lawson

Laatste reacties

Smu1webmagazine avatar
Smu1webmagazine 21-01-2016

Dankjewel pwiggers, we hebben het aangepast!

pwiggers avatar
pwiggers 21-01-2016

Als je de link "Like Smult op Facebook" aanklikt kom je niet op facebook maar op de recepten van Smulweb. Is vast niet de bedoeling.

pwiggers avatar
pwiggers 21-01-2016

Lekker lijkt me dat ...

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten