1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Dutch Baby

Dutch Baby

  • Nederlands, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-01-2016

Ingrediënten 4 personen


3 grote eieren
1 el fijne kristalsuiker
1,5 dl volle melk
100 g tarwebloem
1½ tl vanillepasta of -extract
snuf zout
versgeraspte nootmuskaat
25 g ongezouten boter

VOOR ERBIJ:
poedersuiker
rood fruit
crème fraîche
ahornsiroop


Verder heb je nodig


1 gietijzeren koekenpan van 25 cm doorsnee of 1 klein bakblik van ca. 28 x 21 x 4,5 cm


Dutch Baby
Dutch Baby

Dit lekkere recept komt uit 'Simply Nigella' van Nigella Lawson. Op de hoogte blijven van lekkere recepten? Like Smult dan op Facebook!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


1. Verwarm de oven voor op 220º C/gasstand 7 en zet de pan meteen in de oven. Begin dan met het beslag.
2. Klop de eieren met de kristalsuiker met een elektrische mixer luchtig en schuimig. Klop de melk, de bloem, de vanille, het zout en de nootmuskaat erdoor en blijf kloppen tot er een glad dun beslag ontstaat.
3. Doe dikke ovenhandschoenen aan en haal de pan uit de oven. Doe de boter in de pan en laat hem door de pan walsen zodat hij smelt. Schenk dan snel het beslag in de pan en zet die weer in de oven.
4. Bak het beslag circa 18�€"20 minuten, tot het mooi gerezen en goudbruin is.
5. Serveer de pannenkoek bestrooid met poedersuiker en een handvol rood fruit als je dat lekker vindt; voor andere suggesties, zie de intro.

Bron

'Simply Nigella' van Nigella Lawson



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smu1webmagazine


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smu1webmagazine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top