Spaans gevulde zoete aardappel
- Spaans, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 20-01-2016
lang leve de zoete aardappel!
Ingrediënten 4 personen
4 grote zoete aardappels, ongeschild1 rode paprika, in de lengte gehalveerd, zaadlijsten verwijderd
300 gram chorizo, in de lengte gehalveerd en in plakjes gesneden
4 tenen knoflook, ongepeld
160 ml zure room
sap van een 1/2 citroen
1 rode ui, fijngesneden
1/2 bosje bladpeterselie, blaadjes fijngesneden
1 tl gerookt paprikapoeder
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 562,52 kcal |
Koolhydraten | 33,50 g |
Eiwitten | 18,97 g |
Vetten | 37,62 g |
Benodigdheden
gerookt paprikapoeder (pimentón) is te koop bij specerijwinkels met (Spaanse) delicatessenBereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Prik de aardappelen in met een vork en leg ze op een grote, met bakpapier beklede bakplaat.
Pof ze 30-40 minuten, neem ze uit de oven en leg er de halve paprika's, met de bolle kant omhoog, de chorizo en knoflook naast.
Zet nog 20 minuten in de oven, of tot de aardappels gaar zijn en de worst een beetje krokant is.
Neem uit de oven.
Druk de pulp uit de knoflookvliesjes en prak met de zure room en het citroensap.
Snijd de aardappels in de lengte open, maar laat de helften aan elkaar vast zitten.
Schep in elke aardappel wat zure room met knoflook en verdeel hierover de paprika, chorizo, ui en peterselie.
Bestrooi met paprikapoeder.
Sprenkel er voor het serveren nog wat chorizovet van de bakplaat over.
Bron
Delcious
Laatste reacties
Heerlijk recept! Bedankt!
Bij de Consum, Carrefour, etc, etc, in Spanje te krijgen
Hans daaaaank! Ik zal ernaar gaan zoeken!
volgens mij gewoon bij de lidle, crema agria
snifff ik woon in Spanje maar hier is nergens zure room te krijgen... zal het vervangen door een mengsel van kwark met mayo ofzo, het lijkt me heerlijk !!!
Ziet er goed uit, ik ben dol op zoete aardappel. Ga het deze week proberen!