
4 grote zoete aardappels, ongeschild
1 rode paprika, in de lengte gehalveerd, zaadlijsten verwijderd
300 gram chorizo, in de lengte gehalveerd en in plakjes gesneden
4 tenen knoflook, ongepeld
160 ml zure room
sap van een 1/2 citroen
1 rode ui, fijngesneden
1/2 bosje bladpeterselie, blaadjes fijngesneden
1 tl gerookt paprikapoeder
Gerookt paprikapoeder (pimentón) is te koop bij specerijwinkels met (Spaanse) delicatessen
Lang leve de zoete aardappel!
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Prik de aardappelen in met een vork en leg ze op een grote, met bakpapier beklede bakplaat.
Pof ze 30-40 minuten, neem ze uit de oven en leg er de halve paprika's, met de bolle kant omhoog, de chorizo en knoflook naast.
Zet nog 20 minuten in de oven, of tot de aardappels gaar zijn en de worst een beetje krokant is.
Neem uit de oven.
Druk de pulp uit de knoflookvliesjes en prak met de zure room en het citroensap.
Snijd de aardappels in de lengte open, maar laat de helften aan elkaar vast zitten.
Schep in elke aardappel wat zure room met knoflook en verdeel hierover de paprika, chorizo, ui en peterselie.
Bestrooi met paprikapoeder.
Sprenkel er voor het serveren nog wat chorizovet van de bakplaat over.
Delcious
eflipse 04-04-2018
Heerlijk recept! Bedankt!
mowi 25-01-2016
Bij de Consum, Carrefour, etc, etc, in Spanje te krijgen
Purrie 23-01-2016
Hans daaaaank! Ik zal ernaar gaan zoeken!
hans3333 23-01-2016
volgens mij gewoon bij de lidle, crema agria
Purrie 23-01-2016
snifff ik woon in Spanje maar hier is nergens zure room te krijgen... zal het vervangen door een mengsel van kwark met mayo ofzo, het lijkt me heerlijk !!!