1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Spaans gevulde zoete aardappel

Spaans gevulde zoete aardappel

Door: Hannekemaaijer

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 20-01-2016

Ingrediënten 4 personen


4 grote zoete aardappels, ongeschild
1 rode paprika, in de lengte gehalveerd, zaadlijsten verwijderd
300 gram chorizo, in de lengte gehalveerd en in plakjes gesneden
4 tenen knoflook, ongepeld
160 ml zure room
sap van een 1/2 citroen
1 rode ui, fijngesneden
1/2 bosje bladpeterselie, blaadjes fijngesneden
1 tl gerookt paprikapoeder


Verder heb je nodig


Gerookt paprikapoeder (pimentón) is te koop bij specerijwinkels met (Spaanse) delicatessen

Spaans gevulde zoete aardappel
Spaans gevulde zoete aardappel
Spaans gevulde zoete aardappel
Spaans gevulde zoete aardappel

Lang leve de zoete aardappel!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Prik de aardappelen in met een vork en leg ze op een grote, met bakpapier beklede bakplaat.
Pof ze 30-40 minuten, neem ze uit de oven en leg er de halve paprika's, met de bolle kant omhoog, de chorizo en knoflook naast.
Zet nog 20 minuten in de oven, of tot de aardappels gaar zijn en de worst een beetje krokant is.
Neem uit de oven.
Druk de pulp uit de knoflookvliesjes en prak met de zure room en het citroensap.
Snijd de aardappels in de lengte open, maar laat de helften aan elkaar vast zitten.
Schep in elke aardappel wat zure room met knoflook en verdeel hierover de paprika, chorizo, ui en peterselie.
Bestrooi met paprikapoeder.
Sprenkel er voor het serveren nog wat chorizovet van de bakplaat over.

Bron

Delcious



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Hannekemaaijer
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top