1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Kip tandoori
  6. Kip tandoori met extra liefde

Kip tandoori met extra liefde

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-01-2016

Ingrediënten 4 personen


300 gram kippendijen of kippenhaasjes
1 gele paprika
1 groene paprika
1 rode ui
25 gram geroosterde cashewnoten
250 gram zilvervliesrijst
30 gram peterselie of koriander
100 gram volle kwark
1 theelepel kurkuma

Voor de marinade:
1 limoen
2 knoflooktenen
1 rode peper
½ theelepel chilipoeder
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel korianderpoeder
2 cm verse gember
1 theelepel kurkumapoeder
4 kruidnagels
½ theelepel nootmuskaat
2 theelepels komijnpoeder
1 theelepel kaneelpoeder
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel olijfolie
Peper en grof zeezout
100 gram volle kwark


WWW.KOOTJEKOOKT.NL
WWW.KOOTJEKOOKT.NL
Kip tandoori met extra liefde
Kip tandoori met extra liefde

=14pxEen heerlijke kip tandoori die je warmte zal geven. Wel zonder pakjes,zakjes, suiker en E-nummers. Maar let op : Wel met heeeeeeel erg veel liefde. Ik hoop dat je gaat genieten van dit recept. Kijk voor de boodschappen op mijn receptenpagina. Je hebt er wat kruiden voor nodig maar je krijgt er een lekker smaakexplosie voor terug. Comfortfood zonder schulgevoel. Lekker met rijst of met naanbrood en een frisse salade. =10.5ptBekijk ook mijn filmpje en andere recepten en blogs op [color=#000d09]http://www.kootjekookt.nl[/color]=10.5pt. Het filmpje kan je ook direct kijken via https://youtu.be/xZPs-UuC0ws 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Let op de kip moet minstens een nacht marineren dus begin hier een dag van te voren mee. Voor de marinade snijdt je de rode peper en de gember fijn en vijzel deze fijn te samen met een beetje grof zeezout. Voeg hierna ook de knoflook toe en de kruidnagels. Rooster de rest van de kruiden zachtjes 2 minuten in een pan en voeg ook toe aan de vijzel. Nu zal het wat droger zijn dus voeg ook je olijfolie toe en je tomatenpuree. Vijzel alles fijn dat een mooie pasta en voeg toe aan je kip. Maak de kipmarinade af met 100 gram kwark en het sap van 1 limoen. Dek je schaal netjes af met huishoudfolie en laat een nacht in de koelkast staan. De volgende dag is de bereiding nog maar kort het grote werk heb je al gedaan. Begin met het opzetten van je rijst met een beetje zout en een halve theelepel kurkuma in het water dan word het mooi geel. Als de rijst eenmaal klaar is giet je hem af en laat je hem verder stomen door de deksel weer terug op je pan te plaatsen. Snijd je ui en je paprika's fijn. Bak de ui in de pan tot dat deze glazig word en voeg hierna je kip toe. Laat dit voor een kwartier bakken zodat de kip gaar kan worden. Hierna kan je ook de paprika's toevoegen en bak deze nog 10 minuten mee. Als het te droog word kan je altijd een beetje water toevoegen. Als laatste doe de kwark erbij. Serveer in een mooie schaal met vers gehakte peterselie of koriander erover heen en fijngestampte geroosterde cashewnoten.

Serveertip

Eet met een frisse salade of gebakken banaan. Ook erg lekker als je ananas gebruikt in je recept!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kootjekookt


Reacties (14)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kootjekookt
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top