Italiaanse stoofschotel kip op jagersmanier - Pollo alla cacciatora

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Italiaanse stoofschotel kip op jagersmanier - Pollo alla cacciatora

    Italiaanse stoofschotel kip op jagersmanier - Pollo alla cacciatora

    Italiaanse stoofschotel kip op jagersmanier - Pollo alla cacciatora

  • Italiaanse stoofschotel kip op jagersmanier - Pollo alla cacciatora

    Italiaanse stoofschotel kip op jagersmanier - Pollo alla cacciatora

    Italiaanse stoofschotel kip op jagersmanier - Pollo alla cacciatora

Verrukkelijke zachte kipdijfilets in een zalige - tomatensaus met spekreepjes, veel groenten en natuurlijk paddenstoelen.
Heerlijk met een lekkere pasta en een groene salade.
Ik heb hier en daar een beetje rondgestruind tussen mijn kookboeken en ben zelf tot dit recept gekomen.
N.B.
Maak de kip een dag tevoren klaar zodat de saus goed kan intrekken, dan is het nog lekkerder!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 kipdijfilets of kipdrumsticks
150 gram magere spekreepjes
2 eetlepels olijfolie
1 middelgrote ui (gepeld en gesnipperd)
3 teentjes knoflook (gepeld en gesnipperd)
1 Spaanse peper (pitjes en zaadlijsten verwijders en in stukjes gesneden)
250 gram champignons (ik had witte en kastanjechampignons - schoongemaakt in plakjes)
1/2 eetlepel gedroogde paddenstoelen (hoeft niet speciaal, maar ik vond dit lekker)
1 kleine groene paprika (schoongemaakt in kleine stukjes gesneden)
2 middelgrote winterpenen (schoongemaakt in kleine stukjes gesneden)
2 stengels bleekselderij (geschild en in kleine stukjes gesneden)
1/2 blikje tomatenblokjes (inh. 380 ml en daarvan de helft)
1 eetlepel tomatenpuree
1 glas droge witte wijn
2 laurierblaadjes
1 volle eetlepel oregano
1 theelepel gedroogde rozemarijn
1 kippenbouillontablet
peper, zout
2 theelepels suiker of vloeibare honing (ik hou niet van een zure saus, maar het kan ook zonder)
voor wie dit lekker vindt: wat zwarte olijven
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 602,85 kcal
Koolhydraten 17,40 g
Eiwitten 43,40 g
Vetten 35,68 g
Benodigdheden
Braadpan

Bereidingswijze

Verhit de olie in de braadpan.
Bak hierin de kipstukken aan alle zijden snel bruin. Haal ze uit de pan en leg ze apart.
Bak eerst de spekreepjes in het overgebleven vet knapperig en bruin en voeg dan de ui, knoflook en Spaanse peper toe en bak mee tot de ui en de knoflook glazig zijn.
Doe de blokjes winterpeen, paprika, champignons, eventueel gedroogde paddenstoelen en bleekselderij nu in de pan en bak ze even mee.
Voeg de tomatenpuree toe en bak die ook even mee (de tomatenpuree raakt dan het erge zure kwijt).
Blus het geheel af met de witte wijn en laat even wat inkoken.
Voeg de helft van het blikje tomatenblokjes toe en ook de laurierblaadjes, oregano, rozemarijn en de verkruimelde kippenbouillontablet.
Breng alles aan de kook. Laat dit op een lage warmtebron plm. 45 - 60 minuten zachtjes sudderen tot de groenten zacht zijn en de kip gaar (is een beetje afhankelijk van de grootte van de kipstukken en het soort kip).
Proef, en maak op smaak met peper, zout en eventueel wat suiker of honing.
Voor wie dit lust: voeg nog wat zwarte olijven toe.

Serveertip

Lekker met pasta en een groene salade.
Ik had nog een schaaltje geraspte Pecorino (of Parmezaanze kaas) op tafel gezet en dat smaakte er ook heel lekker bij.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Doorsturen

Home Recepten