1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Linzensoep
  5. Pittige linzensoep goed gevuld voor koude dagen

Pittige linzensoep goed gevuld voor koude dagen

  • Internationaal, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-01-2016

Ingrediënten 4 personen


250 gram linzen (ik had groene Puy linzen)
2 eetlepels zonnebloemolie
plm. 150 gram spekreepjes (kun je eventueel weglaten, maar geeft wel een lekkere smaak)
1 flinke ui (gepeld en gesnipperd)
2 teentjes knoflook (gepeld en gesnipperd)
1 rode Spaanse peper (pitjes en zaadlijsten verwijderd, heel klein gesneden)
1 flinke eetlepel tomatenpuree
2 theelepels kerriepoeder
2 theelepels paprikapoeder
2 middelgrote winterpenen (schoongemaaakt in kleine blokjes gesneden)
1 flinke prei (schoongemaakt in kleine stukjes gesneden0
3 stengels bleekselderij (geschild en in kleine stukjes gesneden)
1 groentebouillontablet + 2 vleesbouillontabletten
1 liter water (of in plaats van de bouillontabletten en water: 1 liter vleesbouillon)
eventueel een paar druppels tabasco
1 eetlepel balsamicoazijn
1 theelepel suiker


Verder heb je nodig


Grote pan
plankje
messen


Heerlijke linzensoep ook lekker als maaltijdsoep

Mmmm...lekker en heel gezond

Mmmm...lekker en heel gezond

Het werd koud en er lag een beetje sneeuw.
Dat vraagt om een lekkere stevige soep.
Ik had nog een half pak linzen in de kast staan en verschillende soorten groenten.
Daaruit ontstond deze heerlijke pittige linzensoep met veel groenten en een klein beetje spek. Weer een beetje anders dan alle andere linzensoepen die in mijn kookboek(en) staan.
De soep was snel op, zo lekker !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in de pan.
Bak hierin de spekreepjes even aan.
Voeg ui, knoflook en Spaanse peper toe en bak op een lage warmtebron mee tot glazig.
( Neem hiervoor de tijd want dan wordt het veel lekkerder! )
Doe de tomatenpuree en het kerriepoeder erbij en bak 2 minuten al roerend mee.
Voeg nu alle gesneden groenten toe, bak al omscheppend even mee.
Doe de (afgespoelde) erbij en voeg ongeveer 1 liter water toe.
(Misschien iets meer afhankelijk van de hoeveelheid groenten.)
Doe de bouillonblokjes in de pan en breng alles aan de kook.
Laat de soep plm.45 minuten zachtjes koken tot alle groenten zacht en gaar zijn.
Maak de soep op smaak met paprikapoeder, wat tabasco, balsamicoazijn, suiker en misschien nog wat zout en peper naar smaak.



Serveertip

Wie graag meer vlees in de soep wil: meer spek en een worstje zijn ook heel lekker in deze soep.
Je kunt rookworst nemen of plakjes chorizo.
Een heerlijke maaltijdsoep met stokbrood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top