Witte glühwein

  • Duits, Alcoholische dranken
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-01-2016
  • Witte glühwein

    Witte glühwein

    Witte glühwein

  • Witte glühwein

    Witte glühwein

    Witte glühwein

  • Witte glühwein

    Witte glühwein

    Witte glühwein

  • Witte glühwein

    Witte glühwein

    Witte glühwein

  • Witte glühwein

    Witte glühwein

    Witte glühwein

  • Witte glühwein

    Witte glühwein

    Witte glühwein

  • Witte glühwein

    Witte glühwein

    Witte glühwein

  • Witte glühwein

    Witte glühwein

    Witte glühwein

  • Witte glühwein

    Witte glühwein

    Witte glühwein

Brrrrr . . . . .  met deze winterse temperaturen kreeg ik spontaan zin in de witte glühwein die we in München op de kerstmarkt hebben gedronken. Een Facebook bericht van Smulweb, waarin ze vroegen met welk drankje je jezelf het liefste opwarmt,  herinnerde me er weer aan *;
Even wat op Google gekeken en met een beetje fantasie en met wat ik in huis had,  heb ik dit heerlijke drankje gebrouwen. Snel opgeschreven om niet te vergeten :Y

Ergens had ik gelezen dat je ervoor moest waken dat je de wijn niet moet laten koken omdat dit ten koste gaat van de alcohol. Een leuke bijkomstigheid is dat je de kCook, waarmee ik aan het experimenteren ben, kunt instellen in een drietal temperatuurstanden. De laagste stand is 65 graden Celsius, dus ideaal voor mijn plan.

TIP: blog/wilmiewillemse/koken-met-de-kcook-van-kenwood

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
- 1 fles witte wijn (ik had Sylvaner, maar Riesling, Pinot Blanc, Chardonnay of Soave gaan ook prima)
- 1 vanille stokje
- 1 citroen
- 1 sinaasappel
- 1 steranijs
- 1 kaneelstokje
- 1 kruidnagel
- 4 el honing
- optioneel: een paar eetlepels boerenjongens op brandenwijn.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
KCook

Bereidingswijze

Voorbereiding:
- Snij het vanillestokje overlangs doormidden.
- Boen de sinaasappel en citroen goed schoon, schil ze beide en zorg dat er zo weinig mogelijk wit aan zit, pers de sinaasappel en citroen uit.
Bereiding:
1. Doe de wijn, sinaasappel- en citroensap, vanillestokje, steranijs, kaneelstokje, kruidnagel en honing in de pan en laat dit een half uur (mag ook langer) op ongeveer 65 graden trekken
De temperatuur mag in geen geval hoger dan 70 graden zijn, Roer af en toe door. (Roerstaafje bevestigen en instellen op de laagste temperatuur=1 streepje, 30 minuten, roersnelheid 3=af en toe)
2. Giet de glühwein door een vergiet.
3. Serveer eventueel wat boerenjongens op brandewijn erin.

Bron

Beetje van Internet en een beetje van mezelf

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 29-01-2017

Ook Proost Dido :9 Ik krijg er spontaan trek in met dit weer *; Groetjes van Wilmie _O_

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 29-01-2017

Proost!

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 19-01-2016

En een heeel lekker idee ;) :P

zizypha avatar
zizypha 19-01-2016

Goed idee hoor!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten