Gehaktbal met pittig Palet
- Multi-cultureel, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 18-01-2016
Een multiculturele balletje vol van smaak.
Ingrediënten 4 personen
500 g half om half gehakt1 e komijn
1 t koriander
1/4 kruidnagel
1/2 t laurierbladpoeder
1/4 t gemalen kaneel
1 t oregano
1/4 t gedroogde tijm
1 e kristalsuiker
1 teentje knoflook, fijn
1 t zeezout
1/2 t zwarte peper
1 t chilipoeder
1/4 t cayennepeper
1 t paprika
1 e appelazijn
olie en boter voor bakken
runde vond voor koken
maïzena/water papje
Bereidingswijze
1. Meng ingrediënten door gehakt.
2 Bak balletjes mooi bruin en doen in stoofpan.Voeg vond bij bakvet en breng aan kook.
3. Doen vocht bij gehaktballen en ook zachtjes tot gaar
4. Bind met maïzena/water papje.
Serveertip
Lekker met aardappelpuree en gekookte groene groenten
Laatste reacties
leuk baly, jaaaa die is heeeel lekker en pittig
vandaag gemaakt in een woord verrukkelijk
Dat ga beslist maken
Lijkt me heerlijk gekruid, meegenomen!
deze bewaar ij voor bij jou aardappelpuree met kaas uit de oven gr esther
Weer een beetje tijd om je te volgen, heb dit recept favo gezet en eerst volgende keer met gehakt wordt dit ons hapje. Lijkt me heerlijk!!!