1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Knolselderij, winterwortelsoep

Knolselderij, winterwortelsoep

  • Nederlands, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-01-2016

Ingrediënten 4 personen


Halve knolselderij, 4 winterwortels, 2 teentjes knoflook, 300ml bouillon, melk of kookroom, scheutje olijfolie,


Verder heb je nodig


Pan en staafmixer of blender


Knolselderij winterwortelsoep

Hier met geroosterde walnoten en een kruidenboter.

Hier met geroosterde walnoten en een  kruidenboter.

Een halve knolselderij over en nog wat winterwortels.... daar kwam dit heerlijke soepje uit.
Lekker op een winterse dag, maar smaakt ook prima in de andere jaargetijden

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe in een pan een klein scheutje olijfolie, snipper de knoflook heel fijn en laat even in de olie sudderen.
Snijd de knolselderij en winterwortel in stukken. Doe in de pan en laat even mee bakken met de knoflook.
Voeg de bouillon toe, laat met de deksel op de pan de groenten zacht worden.
Maak fijn met een staafmixer of blender.
Voeg de melk of room toe, tot de gewenste dikte.

Serveertip

Lekker met geroosterde walnoten of een klontje kruidenboter.
Voor een magere versie kan de room vervangen worden door melk of sojamelk.
Voor een niet- vegetarische versie kunnen kleine stukjes uitgebakken bacon worden toegevoegd.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van JoseBP


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van JoseBP
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top