1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. **CAJUNSPEKLAPJES MET SPRUITJESSTAMPPOT

**CAJUNSPEKLAPJES MET SPRUITJESSTAMPPOT

Door: harry_bijl

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-01-2016

Ingrediënten 4 personen


=1 kg kruimige aardappels, in stukken.
=700 gram Spruitjes, ( gehalveerd)
=100 gram Boter. = 150 ml warme Melk.(voor de
cajunkruiden). =1 eetl.Knoflookpoeder.
=1 eetl. Uienpoeder. = 1 eetl.Paprikapoeder.
=1 Tl.Cayennepeper. = 1 Tl. gedroogde Tijm.
=1 tl.Oregano.


Verder heb je nodig


KOOKPAN:
GROTE KOEKENPAN


Ded Cajunkruiden zijn in een luchtdichte pot
een aantal weken houdbaar.
Je kunt ze dus al eerde maken zodat je de
kruiden op voorraad hebt. Cajun; Pittig robuust!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Meng de ingredienten door de cajunkruiden met
1 tl. zout en 1 tl. peper, Kook de aardappels in ca. 20 minuten
gaar in water met wat zout. Voeg de laatste 10 minuten van
de kooktijd de spruitjes toe.
2.Bestrooi de de speklapjes rondom met 1-2 eetl. cajunkruiden
verhit de helft van de boter en bak hierin de speklapjes
in ca. 15 minuten knapperig
3.Giet de aardappels en de spruiten af voeg de melk en overige
boter toe en stamp tot een smeuige stamppot Breng op smaak
met zout en peper.Giet 100 ml water bij het bakvet.
4.Breng aan de kook en roer de aanbaksels los tot een jus.
5.Serveer de spruitjesstamppot met de speklapjes en jus.

Bron

©



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top