Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Courgetti met gehakt-tomatensaus

Courgetti met gehakt-tomatensaus

Door: bo1988

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-01-2016

Ingrediënten 2 personen



2 courgette
100 gram tomatensaus
300 gram rundergehakt (mag ook half om half)
2 teentje knoflook, geperst
1 ui van normaal formaat, in grove stukjes
2 eetlepels kokosolie
peper naar smaak
1 bouillonblokje maggi
5 blaadjes verse basilicum (of twee theelepels gedroogd uit potje)
2 eetlepels Parmezaanse kaas



-

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Eerst snij en fruit je de uitjes in de kokosolie. Roerbak de sliertjes courgette tegelijk in een andere pan. Als de uitjes goed zijn dan rul je de gehakt. Dit moet eerst gaar zijn voor je de tomatensaus toevoegt. Knijp het bouillon blokje fijn in de saus en voeg de overige ingrediënten toe behalve de kaas.

Een pakje tomatensaus is lekker makkelijk, je kan ook zelf tomaten ontvellen en indikken. Neem dan twee middelgrote tomaten per persoon. Ontvellen doe je zo!

Als het goed is dan is de courgette in de andere pan gaar en kan je het opdienen. De kaas er over is natuurlijk heerlijk maar dat zijn wel flink wat calorieën.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bo1988
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top