Italiaans kwarkbrood

  • Italiaans, Lunch/Brunch
  • 30-60 min.
  • Italiaans kwarkbrood

    Italiaans kwarkbrood

    Italiaans kwarkbrood

Oeee wat hebben we gesmuld toen ik dit recept voor het eerst maakte. Euhm heel stiekem... we hebben met zijn tweetjes meteen het hele kwarkbrood opgegeten voor de lunch. Het is dus wel een kwestie van beheersing.. Wij hebben het gegeten met boter en verse boerenkaas. Maar het is ook erg lekker met roomkaas met kruiden of met tapenade. Ik moest dit recept dan ook met jullie delen. Het is super makkelijk en komt ook nog eens mooi uit de oven als een cake. De twist voor het stokbrood met kruidenboter is gemaakt en deze komt voortaan op tafel bij ons. Het is gezond, suikervrij en nog lekker ook! Ik zit nu in het promotieteam voor kwarkbrood dat merk je al wel. Probeer het ook eens met vanille en appels. Dan heb je gewoon een gezonde cake!  Bekijk ook mijn filmpje en andere recepten en blogs op http://www.kootjekookt.nl. Het filmpje kan je ook direct kijken via https://youtu.be/lA1QsvIQTsQ. Ik zou het erg leuk vinden als je, je zou willen abonneren op mijn youtubekanaal.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
50 gram amandelmeel
100 gram boekweitmeel
2 eieren
2 theelepels bakpoeder
100 gram fijngeraspte Parmezaanse kaas
1 ui
250 gram kwark
2 eieren
6 blaadjes verse basilicum
1 theelepel Italiaanse kruiden
25 gram zongedroogde tomaten
Peper en zout
1 eetlepel olijfolie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 454,16 kcal
Koolhydraten 29,06 g
Eiwitten 28,89 g
Vetten 22,43 g

Bereidingswijze

Begin met de ui. Snijd deze fijn. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui hierin aan te samen met de Italiaanskruiden. Houd de uien goed in de gaten en laat deze zachtjes karameliseren, roer goed door. Als je gedroogde tomaten gebruikt wel deze een nacht van te voren in wat olijfolie doen. Ondertussen kan je het deeg gaan maken voor je kwarkbrood. Dit is een basis, vanuit hier kan je het kwarkbrood hartig maken of zoet of zonder iets dat kan natuurlijk ook.

Basis kwarkbrood:
Weeg de amandelmeel en de boekweitmeel af. Doe hetzelfde met het bakpoeder en de kwark. Meng in een kom met een garde eerst de eieren en de kwark. Voeg na het mengen ook de amandelmeel en de boekweitmeel toe te samen met de bakpoeder en een snufje zout. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Nu gaan we het brood verder vullen. Zorg ervoor dat je uien goed gekarameliseerd zijn. Voeg deze toe aan het brooddeeg en roer door. Nu kan ook de Parmezaanse kaas erbij. Snijd de zongedroogde tomaten fijn en voeg toe. Doe hetzelfde met de basilicum. Voeg nog wat peper toe en meng alles goed door elkaar.
Vet een bakblik of cakeblik goed in en bestuif met wat bloem of gebruik wat bakpapier in je blik. Vul het blik met het deeg en zet in de oven voor 45 minuten.

Serveertip

Maak eens een zoet brood hiervoor voeg je 1 appel fijngesneden toe en 1 eetlepel kaneel en ½ vanillestokje.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kootjekookt avatar
kootjekookt

Doorsturen

Home Recepten