1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. (groot) moeders wafels

(groot) moeders wafels

  • Belgisch, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-01-2016

Ingrediënten 9 personen


250 gram margarine op kamertemperatuur,
250 gram witte basterdsuiker,
250 gram zelfrijzend bakmeel
5 eieren, op kamertemperatuur
1 zakje vanille suiker


Verder heb je nodig


Wafelijzer, keukenmachine/mixer


Mijn eigen moeder, maakt deze regelmatig, ik heb met Sinterklaas maar eens bedacht om het ook zelf te doen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voeg de witte basterdsuiker, de margarine (in kleinere blokjes) en het zakje vanillesuiker in een beslag kom,
meng dit totdat de boter onder de suiker zit. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe en meng goed door.
Voeg als laatste de bakmeel toe en meng tot een luchtig geheel.
Laat het ijzer goed warm worden, en wrijf (ook tussendoor) in met boter of olie. Leg mbv 2 eetlepels beslag op het ijzer en laat in 3-5 minuten gaar worden

Serveertip

Erg lekker met warme kersen en een toefje slagroom!

Bron

Mijn moeder



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van piponico


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van piponico
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top