Roti eigen stijl
- Surinaams, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Eigen creatie
Ingrediënten 4 personen
1 kg Aardappels600 gram Kipfilet
200 gram Kousenband
1/2 Ui
1 tl Djintan
3 el Masala
2 tl thaise gele curry
2 el Azijn
2 tenen Knoflook
1.5 t Zout
Bereidingswijze
Kook de aardappels van te voren, laat ze afkoelen en snij ze in de juiste portie. Snij de kipfilet, de kousenband en de ui en leg los van elkaar apart.
Pak een kommetje en voeg de azijn, de masala en de thaise curry samen en maak hier een papje van.
Doe een beetje olie in de wok en gooi de ui, de uitgeperste knoflook met het papje hieraan toe en fruit deze aan.
Voeg de kip hieraan toe met een beetje water. Later de kousenband en de aardappels en strooi het zout erover. Eventueel kan er nog wat water toegevoegd worden met wat sambal.