Geroosterde groenten
- Europees, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Simpel, gezond, vetarm en het kost je ook nog eens weinig werk.
Ingrediënten 4 recipe.people
1/2 knolselderij1/2 pompoen
250 gr gekookte bieten
150 gr geschrapte wortels
1/2 teen knoflook
1 el venkelzaad
3 el olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schil de knolselderij, snijd in kwarten en in blokjes. Doe hetzelfde met de wortel en bietjes. Snij de pompoen in gelijke parten, verwijder de schil, zaden en draderige binnenkant.
Schep de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de knoflook fijn, verdeel de knoflook, het venkelzaad en de olie over de groenten, bestrooi met peper en zout en schep goed om.
Rooster de groenten in circa 20 minuten goudbruin gaar. Schep ze halverwege het bakken om.
Bron
Ah.nl
Serveertip
Afgedekt kun je de groenten 2 dagen in de koelkast bewaren.