Pasta met palmkool

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-01-2016
  • Pasta met palmkool

    Pasta met palmkool

    Pasta met palmkool

In mijn achtertuin staan nog een paar dappere palmkolen. Zo leuk om in de winter te oogsten en te eten uit eigen tuin. Ze verkopen deze kool ook bij natuurvoedingswinkels en bij AH heb ik gelezen. 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 tl olijfolie
150 gram spekjes zelf gesneden of van de slager
1 teen knoflook, geperst
400 gram palmkool ( cavolo nero)
200 ml slagroom
Handje kerstomaatjes in vieren
150 gram spirelli
Peper en zout uit de molen
Beetje citroensap
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 879,97 kcal
Koolhydraten 59,42 g
Eiwitten 23,63 g
Vetten 60,28 g

Bereidingswijze

Bak de spekjes uit in een tl olijfolie. Als ze een beetje gekleurd zijn de in repen gesneden palmkool erbij en de knoflook. Dit moet minstens 10 minuten garen. Ondertussen kook je de pasta volgens de gebruiksaanwijzing een voeg je af en toe een beetje pastawater toe zodat het als het ware kan roerbak sudderen. Kijk of je kool gaar is, doe de room erbij en warm het geheel goed door. Breng op smaak met peper, zout en een beetje citroensap. Laat de pasta uitlekken en schep deze door het koolmengsel.

Bron

Koken met Karin

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Mimy57 avatar
Mimy57 26-06-2022

Myriam. Ik was geen fan van palmkool. Nu wel. Echt heel lekker en zo makkelijk te bereiden. Dank u voor dit recept.

Jacobien00 avatar
Jacobien00 04-11-2021

Het lukt mij niet om dit recept te bewaren

AnneliesvV avatar
AnneliesvV 18-02-2019

Met een zak van 400 gram roerbak Italiaanse cavalo nero bosui van de AH (incl. broccoli en kastanjechampignons) in huis dit heerlijke gerecht gemaakt voor 2 personen. De vegetarische room die we in huis hadden paste er goed bij. Zelfs geen knoflook gebruikt. Dus deze variant ging ook prima.

Sassebassie avatar
Sassebassie 07-02-2019

Verrassend lekker. De Palmkool zat in mijn groentepakket, dus moest er iets mee. Had de pesto tevoorschijn getoverd omdat ik dacht dat het niks kon worden. Zelfs de kinderen vonden het lekker! Had er nog wat pijnboompitten overheen gedaan. Bij gebrek aan kerstomaatjes gewone tomaten in kleine stukken gesneden en vanwege koemelkallergie de slagroom vervangen door rijstroom. Desalniettemin gesmuld!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten