1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pasta met palmkool

Pasta met palmkool

Door: molenmeisje

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-01-2016

Ingrediënten 2 personen


1 tl olijfolie
150 gram spekjes zelf gesneden of van de slager
1 teen knoflook, geperst
400 gram palmkool ( cavolo nero)
200 ml slagroom
Handje kerstomaatjes in vieren
150 gram spirelli
Peper en zout uit de molen
Beetje citroensap


Pasta met palmkool
Pasta met palmkool

In mijn achtertuin staan nog een paar dappere palmkolen. Zo leuk om in de winter te oogsten en te eten uit eigen tuin. Ze verkopen deze kool ook bij natuurvoedingswinkels en bij AH heb ik gelezen. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak de spekjes uit in een tl olijfolie. Als ze een beetje gekleurd zijn de in repen gesneden palmkool erbij en de knoflook. Dit moet minstens 10 minuten garen. Ondertussen kook je de pasta volgens de gebruiksaanwijzing een voeg je af en toe een beetje pastawater toe zodat het als het ware kan roerbak sudderen. Kijk of je kool gaar is, doe de room erbij en warm het geheel goed door. Breng op smaak met peper, zout en een beetje citroensap. Laat de pasta uitlekken en schep deze door het koolmengsel.

Bron

Koken met Karin



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molenmeisje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top