
In mijn achtertuin staan nog een paar dappere palmkolen. Zo leuk om in de winter te oogsten en te eten uit eigen tuin. Ze verkopen deze kool ook bij natuurvoedingswinkels en bij AH heb ik gelezen.
Bak de spekjes uit in een tl olijfolie. Als ze een beetje gekleurd zijn de in repen gesneden palmkool erbij en de knoflook. Dit moet minstens 10 minuten garen. Ondertussen kook je de pasta volgens de gebruiksaanwijzing een voeg je af en toe een beetje pastawater toe zodat het als het ware kan roerbak sudderen. Kijk of je kool gaar is, doe de room erbij en warm het geheel goed door. Breng op smaak met peper, zout en een beetje citroensap. Laat de pasta uitlekken en schep deze door het koolmengsel.
Koken met Karin
AnneliesvV 18-02-2019
Met een zak van 400 gram roerbak Italiaanse cavalo nero bosui van de AH (incl. broccoli en kastanjechampignons) in huis dit heerlijke gerecht gemaakt voor 2 personen. De vegetarische room die we in huis hadden paste er goed bij. Zelfs geen knoflook gebruikt. Dus deze variant ging ook prima.
Sassebassie 07-02-2019
Verrassend lekker. De Palmkool zat in mijn groentepakket, dus moest er iets mee. Had de pesto tevoorschijn getoverd omdat ik dacht dat het niks kon worden. Zelfs de kinderen vonden het lekker! Had er nog wat pijnboompitten overheen gedaan. Bij gebrek aan kerstomaatjes gewone tomaten in kleine stukken gesneden en vanwege koemelkallergie de slagroom vervangen door rijstroom. Desalniettemin gesmuld!