Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Cannelloni
  6. cannelloni

cannelloni

Door: k_vdloop

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-01-2016

Ingrediënten 4 personen


Tomatensaus
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
1 pakje tomatofrito
theelepel suiker
oregano, tijm, zout en peper naar smaak
olijfolie

Pasta en vulling
16 cannelloni
250 gram ricotta (zelf ricotta maken kan ook)
300 gram spinazie, gehakt (of deelblokjes uit de vriezer, ontdooid)
125 gr gerookte spekjes
2 tenen knoflook, geperst
100 gram Parmezaanse kaas
theelepel tijm
snufje nootmuskaat
zout en peper, naar smaak

Bechamelsaus (zakje tbv 250ml)
Nootmuskaat
250ml melk


Verder heb je nodig


Ovenschaal

cannelloni
cannelloni
cannelloni
cannelloni

Even wat werk, maar wel lekker!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Cannelloni met ricotta en spinazie maken

Tomatensaus

Bak de ui in olijfolie op zacht vuur glazig. Bak de knoflook nog een halve minuut mee. Voeg de tomatofrito, de suiker en de kruiden toe. Laat het geheel een beetje inkoken totdat het de gewenste dikte heeft.

Pasta en vulling
Verwarm de oven tot 200 graden.
Doe een drup olijfolie in de pan en bak de spekjes totdat ze bruin zijn. Haal de spekjes uit de pan en zet even opzij. Bak de spinazie totdat het vocht verdampt is. Voeg de knoflook toe en bak dit nog een halve minuut mee.
Doe de ricotta in een schaal en voeg de kruiden en zo'n driekwart van de Parmezaanse kaas toe. Mix. Voeg de spinazie en spekblokjes toe. Mix weer.
Vul de cannelloni met het ricottamengsel.
Bechamelsaus
Maak de saus volgens aanwijzingen op de verpakking en voeg een snufje nootmuskaat toe

Ovenschaal inrichten
Lepel een beetje tomatensaus (ongeveer een kwart) op de bodem van de ingevette schaal en smeer dat uit. Leg de gevulde cannelloni erop. Verdeel de tomatensaus over de pastarolletjes. Schenk de bechamelsaus over het geheel. Strooi de rest van de Parmezaanse kaas over de bechamelsaus. Zorg dat alle cannelloni bedekt zijn, als ze geen vocht hebben worden ze neit gaar in de oven.
Na ongeveer een half uur zijn de cannelloni klaar.



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van k_vdloop
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top