1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Engelse keuken
  5. Christmas Trifle

Christmas Trifle

Door: mobiel_1378556708

  • Engels, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 10-01-2016

Ingrediënten 10 personen


- grote naturel cake
- 150 ml dessertwijn, bij voorkeer Moscato/Muscat
- 2 rijpe bananen
- 2 pakjes bosvruchten uit de diepvries
- witte chocolade, geraspt
- geschaafde amandelen, geroosterd in een droge koekenpan
- 300 ml gesuikerde en stijf geklopte slagroom

Voor de custard:
- 60 gram custard
- 1200 ml halfvolle melk
- 65 gram suiker

Voor de chocolademousse:
- 200 gram extra pure chocolade
- 0,5 liter slagroom
- 150 gram poedersuiker
- 6 eetlepels water

Voor de karamelsaus:
- 200 ml volle melk
- 60 ml slagroom
- 250 gram kristalsuiker
- 50 gram boter


Verder heb je nodig


Mooi glazen kom of schaal
drie afsluitbare kommen of schalen
Mixer
Steelpan met dikke bodem
Ruime pan met dikke bodem
Garde
Spuitzak voor slagroom


Heerlijke trifle met verschillende lagen. Grotendeels een dag tevoren voor te bereiden. Succes verzekerd!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Een dag tevoren voorbereiden:
- Bereid de Custard: Roer de suiker door de custard, voeg 6 eetlepels van de melk toe en roer het mengsel goed door. Verwarm de resterende melk. Voeg het custardmengsel toe, breng aan de kook en kook 2 minuten door. Spoel een schaal om met koud water en giet de custard in de schaal. Dek af met huishoudfolie om velvorming te voorkomen. Laat een uur afkoelen en plaats dan een nacht in de koelkast om licht op te stijven.

- Bereid de chocolademousse: klop de slagroom stijf in een kom. Smelt de chocolade met het water zachtjes in de magnetron en roer door elkaar. Het mengsel wordt smeuïg, niet vloeibaar. Voeg de poedersuiker toe en schep daarna in delen de stijf geklopte slagroom voorzichtig door de chocolade. Zet de schaal met mousse een nacht in de koelkast om op te stijven.

- Bereid de karamelsaus: Breng de meld en de room aan de kook in een ruime pan met dikke bodem. Laat ondertussen de boter met de suiker zachtjes karamelliseren.Haal de pan van het vuur als de karamel goudgeel is. Schep steeds een paar lepeltjes hete melk/room bij de karamel en roer goed door tot 1 geheel. Pas goed op; het geheel gaat bruisen. Voeg geleidelijk de gehele melk/room toe. Zet terug op een zacht vuur en roer tot een gladde saus. Laat de saus geleidelijk afkoelen en bewaar een nacht op een koele plaats, maar buiten de koelkast.

De dag zelf:
- ontdooi de bosvruchten rustig in de koelkast en bewaar ze daar tot gebruik
- snijd de cake in zeer dunne plakjes en maak hiervan een eerste laagje in de glazen kom.
- besprenkel met en beetje moscato/muscat
- snijd de bananen in dunne plakjes en maak hiervan het volgende laagje
- doe hierop een laagje karamelsaus
- leg een tweede laagje cake en besprenkel met moscato/muscat
- doe hierop een laagje custard
- leg een derde laagje cake en besprenkel met moscato/muscat
- doe hierop een laagje chocolademousse
- leg hierop een vierde laagje cake
- doe hierop een laagje karamelsaus
- doe hierop een laatste cakelaagje

Vlak voor serveren:
- bedek de laatste cakelaag met bosvruchten
- spuit hierop een spuitzak slagroom toefjes ter garnering
- bestrooi met witte chocoladerasp en geroosterde amandelschaafsel

Eet smakelijk!

Serveertip

Lekker met een glaasje Moscato/Muscat.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mobiel_1378556708
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top