sunday brunch quiche

  • Europees, Lunch/Brunch
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 10-01-2016
  • sunday brunch quiche

    Sunday brunch quiche

    Sunday brunch quiche

Bakken kan ik niet, maar dit red ik net, de enige manier waarop ik courgette eet.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Bloem voor je werkblad
6 vellen bladerdeeg

6 plakken bacon ( dik , 0,5 cm )
5 eigelen
300 ml. double cream, maar dat kennen we dus niet in Nederland. je kunt clotted cream gebruiken , tegenwoordig overal te koop.
of zelf maken , tenminste wat in de buurt komt .Maak dan een mengsel van één deel mascarpone en twee delen slagroom.
1 courgette
4 stokjes tijm, gestript, blaadjes gebruiken.
150 gram cheddar, de harde droge soort,
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
6 kleine springvormen 6 x 9 cm, het zou kunnen met grote muffin vormen , of 1 grote , maar dat heb ik niet getest.
oven
deegroller

Bereidingswijze

Bestrooi je werkblad met wat bloem , en rol je plakken bladerdeeg uit tot half de originele dikte .
vaak is het deeg te dik , en krijg je een stoffige smaak,
leg een spring vorm op een plak deeg en snijdt ruim uit , 3/4 cm buiten de rand.
besmeer alle vormen en bekleed heel voorzichtig met het deeg, snijdt het overtollige deeg van de rand, zet 15 minuten koud weg .

verwarm ondertussen de oven op 180 graden

bak de bacon in 3/4 minuten krokant , laat uitlekken op keuken papier
snijdt in kleine stukjes .
meng eigeel met de room ,
snijdt de courgette in kleine blokjes, neem de vormpjes , verdeel de helft van de kaas over de 6 bakjes, helft van de bacon , en de courgette , besprenkel elke met de thijm, verdeel nu de rest van de bacon en kaas over de bakjes.
vul met het room mengsel .
bak af in 15/20 minuten .

Bron

James martin, home comforts

Serveertip

Pancetta , cherry tomaat en snijboontjes , ook heerlijk.
je kan er alle kanten mee op

koud , ook lekker maar dan op kamertemp.
goed mee te nemen op een picknick , of gewoon naar je werk natuurlijk.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten