1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Europese keuken
  5. Andijvie-stamppot met tomaat en radicchio

Andijvie-stamppot met tomaat en radicchio

  • Europees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-01-2016

Ingrediënten 4 personen


1 kg kruimige aardappelen, 1 Gelderse rookworst (350 gram), 40 gram pijnboompitten, 100 ml volle melk, 500 gram andijvie, 2 tomaten, 1 radicchio, 125 gram verse rode pesto


Verder heb je nodig


Pureestamper


Andijvie-stamppot met tomaat en radicchio
Andijvie-stamppot met tomaat en radicchio

Lekker wintergerecht door de Gelderse rookworst.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar. Bereid ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snij de tomaten in blokjes en de radicchio fijn.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 minuten goudbruin. Verwarm de melk in een steelpan.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de melk, de andijvie, tomaten en radicchio toe. Verwarm 2 minuten al roerend op hoog vuur. Roer de pesto erdoor Bestrooi de stamppot met de pijnboompitten en serveer met de worst.

Bron

Allerhande



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van monie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van monie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top