Glutenvrije vietnamese kip loempia

  • Vietnamees, Bijgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 06-01-2016

Lekkere zelfgemaakte glutenvrije loempia.
Met de vulling kun je zelf spelen wat je wil.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
1 pak loempiavellen (rijstpapier)
1 grote kipfilets (of tofu, garnaaltjes, surimi etc.)
1 winterwortelen
1 uitje
1 teentjes knoflook
0,5 pak Mihoen (rijstvermicelli, een pak bevat 250 gram en je hebt zo'n 125 gram nodig)
2 blokjes kippenbouillon
flink wat takjes selderij
1 el suiker
zout & peper
een scheutje azijn
1 liter zonnebloemolie (om in te frituren)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Blender
Wok
Frituurpan

Bereidingswijze

Was de winterpeen en rasp deze. Snij de peen in grove stukken en doe dit in de blender. Hak de peen fijn door even kort de laagste stand te gebruiken. Je zal zien dat de penen dan al snel fijn genoeg worden.

Ik spoel de blender even kort af onder de kraan en gebruik hem vervolgens voor het fijn hakken van de ui en knoflook.

Maak de kipfilet schoon, snijdt de filets in grove stukken en doe dit in de blender. Het kan zijn dat je enkele grote stukken nog even apart in de blender moet stoppen, maar al snel heb je fijne stukjes kip! Blend echter niet te lang, want we willen nog wel stukjes en geen kippengehakt!

De mihoen hoef je eigenlijk alleen maar te wellen in een ruime hoeveelheid kokend water. Na ongeveer 4 minuten is het al klaar. Spoel de mihoen af met koud water (zodat het niet gaat plakken) en snijd het in kleine stukken.


Verhit een scheut (zonnebloem) olie in een pan. Ik gebruik graag een grote wok, want het wordt een volle pan. Voeg hier de met zout en peper bestrooide kip aan toe. Bak dit al roerend.

Wanneer je kip al een beetje gaar begint te worden voeg je de ui en knoflook toe. Je moet de kip niet te lang of hard laten bakken, want anders wordt het te droog. Roer het geheel even goed door en laat een paar minuten bakken.

Was intussen de takjes selderij en snijd de blaadjes fijn. Voeg vervolgens de winterpeen en selderij toe aan het kip-mengsel.

Roer het geheel door en beoordeel of je er nog extra selderij moet toevoegen. Je moet het namelijk wel een beetje terugzien in het geheel. Verkruimel vervolgens de blokjes kippenbouillon over het mengsel en roer het geheel goed door. Let op: deze kippenbouillon is echt de smaakmaker! Je moet het dus goed proeven in de smaak. Laat het geheel 5 minuten zachtjes bakken.

Voeg nu de mihoen toe. Begin met ongeveer de helft en roer het geheel om. Voeg dan de rest toe.

Proef nu of de vulling zoutig genoeg smaakt. Let er op dat het vrij zout moet smaken, want na het frituren trekt een deel van het zout in de loempiavellen en daardoor wordt de vulling echt te flauw van smaak. Je kan het ook een beetje aan de kleur zien, je vulling moet echt een beetje geel gekleurd zijn door de kippenbouillonblokjes. Voeg ook een scheutje azijn en een eetlepel suiker toe. Hierdoor wordt de smaak nóg beter. Meng alles even goed door. Proef nog even en haal vervolgens de pan van het vuur. Nu gaan we de loempia's vouwen!

Maak voldoende ruimte vrij op je aanrecht en zet de volgende benodigdheden neer: twee natte theedoeken en borden om de loempia's op te leggen.

Leg een loempia vel op een natte theedoek en besprenkel deze met nog wat water zodat hij goed vochtig is en zacht wordt. Vouw de theedoek dicht en doe hetzelfde met nog een ander loempia vel in de andere theedoek.
Wanneer het loempia vel goed zacht is schep je er twee eetlepels vulling, zorg dat je wat ruimte aan de randen hebt. Rol de loempia dicht en vouw de zijkanten dicht en rol hem dan helemaal op zodat je een mooie ronde loempia hebt.

Laat de loempia's 30 minuten rusten.

Verhit de olie in een grote pan tot 190 C.

Frituur de rolletjes met één of twee tegelijk goudbruin, ongeveer 3 min. Laat uitlekken op keukenpapier.

Bron

http://www.beautylab.nl/vietnamese-loempias/

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten