Bloemkool kokossoep

  • Aziatisch, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-01-2016
  • Bloemkool kokossoep

    Bloemkool kokossoep

    Bloemkool kokossoep

Een heerlijke combinatie: bloemkool, kokos en Kumar's Korma. Iedereen smult van deze heerlijke soep.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 medium bloemkool
2 medium aardappel
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
Een paar bosuitjes
1 liter bouillon
1 pakje Kumar's Dahl
200 ml Kokosmelk
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Snijd de bloemkool in klein roosjes, meng met 2 a 3 el olijfolie en bak in de oven op 180graden circa 25 minuten.

2. Snijd de aardappels in blokjes. Snijd de sjalot, knoflook en de bosui grof.

3. Verhit 2 el olie in een grote soep pan. Bak hierin de aardappel, sjalot, knoflook en de bosuitjes bruin.

4. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook circa 15 minuten. Voeg de Dahl en de kokosmelk toe en breng aan de kook.

5. Zet het vuur uit en voeg de geroosterde bloemkool toe. Met stafmixer maak een romige soep van.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten